Hamarosan használhatjuk a telefonunkat repülés közben is

Hamarosan használhatjuk a telefonunkat repülés közben is
Úgy tűnik, hogy hamarosan használhatjuk az okostelefonunkat repülés közben is.

Az Európai Unión belül a légitársaságok a legújabb 5G technológiát telepíthetik repülőgépeikre, így az utasok a gépeken is használhatják okostelefonjaikat és más eszközeiket – írja a The Brussels Times.

"A nagy sebességű, nagy kapacitású kapcsolatok tekintetében már nem a csillagos ég a határ" - mondta Thierry Breton, az EU belső piacért felelős uniós biztosa. Hozzátette: "Az 5G innovatív szolgáltatásokat tesz lehetővé a lakosság számára, és növekedési lehetőségeket teremt az európai vállalatok számára."

Az 5G lefedettséget az úgynevezett pikocella repülőgépbe történő telepítése teszi majd lehetővé. Az ilyen hálózati állomáson keresztül telefonhívások, szöveges üzenetek és adatforgalom továbbítható műholdas hálózaton keresztül a földi mobilhálózatra. Az Európai Bizottság egy másik határozat révén az 5G-t az autókban, buszokban és egyéb közlekedési eszközökben is elérhetővé tenné.

Mint ahogy arról a növekedés.hu korábban beszámolt, a szórakoztatás, a közlekedés és az ipar világát is átalakítja az újgenerációs mobilhálózat.

 

A cikk teljes tartalma a növekedés.hu oldalán olvasható el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!