Hackerek zsarolják az Apple-t

Hackerek zsarolják az Apple-t
Az Apple tegnapi bejelentéseivel gyakorlatileg egy időben egy orosz hackercsoport több, a cég MacBookjait ábrázoló összeszerelési diagramot és egyéb leírást posztolt a dark weben, váltságdíjat követelve a vállalattól, melynek május 1-ig kellene 50 millió dollárt fizetnie. A dokumentumokat az Apple gyártópartnerétől, a Quantától lophatták el, mely a világ legnagyobb szerződéses notebookgyártójaként gyakorlatilag minden meghatározó piaci szereplő számára végez bérgyártást.

Legalább ötvenmillió dollárnak megfelelő váltságdíjat követel az orosz REvil hackercsoport az Apple-től azért, hogy visszaszolgáltasson pontosan meg nem határozott mennyiségű belsős dokumentumot - elsősorban MacBook noteszgépek tervrajzait - a cégnek. A több már piacon lévő, illetve még nem kapható termékkel kapcsolatos dokumentációgyűjteményt a világ legnagyobb notebookgyártójától, az egyebek mellett MacBookokat is gyártó tajvani Quantától szerezték meg a hackerek - írja a hwsw.

A REvil az Apple szerdai bemutatójához időzítve a követelés nyomatékosításaként kiposztolt 21 képernyőmentést a dokumentumokból, melyek közt egyebek mellett a nemrég frissített MacBook Air és a tegnap bemutatott iMaceket ábrázoló tervrajzok is találhatók. A csoport közölte, mivel a Quanta megtagadta a váltságdíjfizetést, ezért most az érintett partner, az Apple az elsődleges célpont - a hackercsoport május 1-ig adott haladékot a váltságdíj kifizetésére, ám a fenyegetés szerint addig is minden nap kiszivárogtat valamit a dokumentumokból. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, hacker