Hackerek lopták el a Samsung Galaxy készülékek forráskódját

Hackerek lopták el a Samsung Galaxy készülékek forráskódját
200 gigabájtnyi adat és a Samsung Galaxy készülékek forráskódja is hackerek kezébe került. Személyes adatokhoz állítólag nem fértek hozzá. Úgy tűnik, egyelőre nem jelentkeztek követelésekkel a támadók.

A napokban már több pletykát lehetett hallani arról, hogy hackerek egy csoportja betört a Samsung rendszerébe. A vállalat most hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint belső dokumentumokat, 200 gigabájtnyi adatot és a Galaxy készülékek forráskódját is megszerezték a támadás során, melyet a LAPSUS$ nevű csoport vállalt magára. Ez a csoport hackelte meg korábban az Nvidia nevű tech vállalatot is. A forráskód megszerzése különösen aggasztó lehet, hiszen a gyártó ezt használja a különböző Galaxy készülékek titkosításához és biometrikus feloldásához is.

A Bloomberg szerint a vállalat közleményében nem tagadja, de nem is erősíti meg, hogy a támadásért a LAPSUS$ felelős, mint ahogy azt sem, hogy az ellopott adatoknak köze van-e az eszközök titkosításához és a biometrikus feloldáshoz. Azt azonban kiemelték, hogy a dolgozók és a felhasználók személyes adataihoz nem fértek hozzá a támadók. A dél-koreai vállalat nem számít arra, hogy a támadás hatással lesz üzleti ügyeikre vagy a felhasználókra. A biztonság kedvéért megerősítették kibervédelmi rendszerüket.

Az egyelőre nem világos, hogy a hackerek mihez akarnak kezdeni az adatokkal. A jelek szerint egy részüket már fel is töltötték a különböző torrent oldalakra.

(Forrás: 24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!