Gyorsan lemerül az iPhone-od? Ez lehet az oka!

Gyorsan lemerül az iPhone-od? Ez lehet az oka!
Sorra derülnek ki az Apple új mobil operációs rendszerének gyengeségei. Legutóbb például a Spotifynak is meggyűlt vele a baja, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy az iOS-nek a Spotifyjal.

Nem meglepő, hogy problémák kerülnek elő, amikor valós használatban „tesztelnek” egy új mobil rendszert. Az iOS15 sem hibátlan, hallhattunk már betelt tárhelyet mutató hibáról, illetve arról is, hogy gondok lehetnek, ha valaki AirPods Prót használ iOS 15-tel - írja a hvg.hu.

Legutóbb arról kaptunk hírt, hogy több felhasználó is panaszkodott igen gyors akkumulátorlemerülésre (akár 30 százalékkal egyetlen óra alatt), amennyiben a Spotify alkalmazást használja, sőt volt, akinél nagyon felmelegedett az eszköz. Mivel ugyanez igaz az iOS 14.8-nál is, igazságtalan lenne csak az iOS 15-öt hibáztatni.

A Spotifynál is elismerték a hibát, és továbbították a jelentéseket iOS csapatuknak. Addig is azt javasolják, hogy a felhasználó indítsa újra a telefonját, telepítse újra a Spotify alkalmazást, esetleg tiltsa le a háttérben történő alkalmazásfrissítést (Beállítások/Általános/Alk.frissítés a háttérben). Sajnos több felhasználó is arról számolt be, hogy ezen lépések egyike sem oldotta meg a problémáját, úgyhogy egyelőre tovább kell várni a fejlesztők megoldására. Egyelőre nincs információ arról, hogy mikor érkezik a javítás, mint ahogy arról sem, hogy ez alkalmazásfrissítés lesz-e, vagy csak hibaelhárítási lépésekről lesz szó.

Bár nagy valószínűséggel a Spotify alkalmazás a hibás a gyors merülés miatt, néhány fórumon háborognak a felhasználók, értetlenségüket fejezik ki amiatt, hogy nem derült ki az iOS 15 bétatesztjeinél egy ilyen komoly probléma a világ egyik legnépszerűbb alkalmazásánál. Van, aki egészen odáig megy, hogy azt feltételezi, lehet ebben szándékosság is az Apple részéről, lévén a Spotify az Apple Music nagy riválisa, illetve miután egyre népszerűbbek a Spotify podcastjei, a szakértők azt jósolják, hogy 2021 végére meg is fogja előzni az Apple podcasteket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, Spotify