Gyors, kíméletes és energiahatékony – ruhaszárítás mesterfokon!

Gyors, kíméletes és energiahatékony – ruhaszárítás mesterfokon!
Az otthoni ruhamosás utáni teregetés és szárítás főként ilyenkor, télen komoly stresszfaktor mindenki számára. Az erkélyek használata korlátozott, a lakásban rendszeresen kiteregetett nedves ruhák pedig fokozzák a páraképződést, amely itt-ott komoly penészkárokat okozhat. Egy jó szárítógép viszont végső megoldást jelenthet mindenre! Egyrészt mert helytakarékos, másrészt pedig a segítségével megspóroljuk a teregetésre elpazarolt időt. Ráadásul a fejlett technológiáknak hála, ezek a háztartási berendezések ma már rendkívül energiatakarékosan működnek. Íme néhány érv és jótanács a Haier szakértőitől a témában!

Az energiatakarékos működés ma már alapelvárás. Korábban sokan azért tartózkodtak a szárítógépek vásárlásától, mert fenntartásuk kapcsán komoly energiafogyasztást vizionáltak. Ezen a téren igencsak impresszív fejlődést értek el a gyártók, ami a megváltozott gazdasági helyzetben hatalmas előnyt jelent - az 'A+++' energiaosztályú szárítógépek akár 60%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint egy 'A' besorolású készülék. Átlagos felhasználást figyelembe véve az említett leghatékonyabb kategóriába sorolt Haier modellek egy ciklusra jutó energiafelhasználása teljes terhelés mellett 1,43 kWh (az elektromos autók döntő többsége számára ez 11-15 km megtételére elegendő). A legdrágább* hazai áram árakkal számolva így egy teljes ciklus költsége 60 forint körül mozog. Ha ezt éves felhasználási időszakra vetítjük – heti valamivel több mint kétszeri használat mellett – az összeg 7600 forint alatt marad. Mindez egyébként döntően a mérnökök által egyedileg tervezett inverter motornak, valamint a hőszivattyús technológiának köszönhető.

Kíméletes működés. Ha féltett ruhadarabjaidat éveken át szeretnéd szépen tartani, akkor sem kell tartanod a szárítógépektől. Nyugodtan beteheted kedvenceidet, nem fognak roncsolódni! Egyes szárítógépek dobjának a felületét úgy alakították ki, hogy még a legkényesebb textíliák is tökéletes állapotban maradjanak, függetlenül attól, hogy hányszor szárítják őket. A Pillow Drum dobban a speciális párna alakzatú részekből álló felületen a ruhanemű gyengéden csúszkál, így a mechanikai súrlódás csökken és a ruhák tovább maradnak újszerűek. Az i-Refresh funkció pedig a fiókban tárolt víznek köszönhetően – meleg gőzt képezve – fellazítja és felfrissíti a textilszálakat. Ilyen és ehhez hasonló megoldásokkal a márkák ma már egyértelműen rácáfoltak azokra a hiedelmekre, hogy a szárítógépek károsítják a ruhákat.

Szöszök nélküli élet. Az emberek sokszor csalódottan veszik tudomásul, hogy a kedvenc ruháik szöszölödnek, ezáltal komolyan veszítve szépségükből. A szárítógépek „titkos trükkje", hogy ezekre is megoldást nyújtanak - a modern készülékek három rétegű szűrőrendszere meglepő hatékonysággal gyűjti össze ezeket, illetve a textilrostokat. Bár a használatnak nem feltétlenül ez az ideális iránya, de bizony a véletlenül a ruha zsebében maradt, és szétmosott papírzsebkendő darabokat is képesek eltávolítani.

Az internet kapcsolat meglepetéseket tartogat. A wifi kapcsolattal rendelkező készülékek számos olyan lehetőséget kínálnak, amelyek jelentősen megkönnyítik a ruhák ápolását, sőt, érdemben járulnak hozzá az energiatakarékossághoz. A Haier hOn alkalmazásán keresztül például tökéletes szárítási programot lehet választani az előzőleg használt mosási- és centrifugálási ciklus és a ruhamennyiség alapján, így kerülve el a szükségesnél hosszabb működést. Ezen felül az alkalmazás arról is értesítést küld, ha a dobban lévő legkönnyebb ruhák már megszáradtak, így leállíthatod a szárítógépet, hogy azokat kivedd, ami szintén segít a hatékonyabb, energiatakarékosabb használatban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!