Gyökeres változások jönnek a Facebook-csoportokban

Gyökeres változások jönnek a Facebook-csoportokban
A Meta több újítást is bevezet a Facebook-csoportokban, melyeknek elsődleges célja, hogy visszafogják az álhírek terjedését a közösségi platformon.

A Meta régóta próbál küzdeni a hamis információk ellen. Ennek részeként számos új funkciót jelentettek be, melyek elsősorban a Facebook-csoportokat érintik.

A csoportadminisztrátorok bizonyára örülnek majd az újításoknak, hiszen innentől kezdve sokkal könnyebben csökkenthetik csoportjaikban a félretájékoztatást. Beállíthatják például a hamis információkat tartalmazó bejegyzések automatikus elutasítását. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki olyan posztot szeretne megosztani, melyet a tényellenőrzők korábban megjelöltek, azt a rendszer automatikusan törli, így az adminisztrátornak ezt nem kell manuálisan megtennie. Mindent azért nem old meg az újítás, mivel a funkció bekapcsolása opcionális lesz.

A „némítás” funkció eddig is elérhető volt, innentől viszont „felfüggesztésként” találják majd meg az adminok. Itt valójában csak az elnevezés változik, hogy jobban hangsúlyozza a szankció büntető jellegét. A felfüggesztett csoporttagok nem oszthatnak meg bejegyzést, nem kommentelhetnek vagy reagálhatnak, sőt a csoportos csevegésekben sem vehetnek részt.

Ennél jelentősebb újítás, hogy ezentúl e-mailben küldött QR-kóddal is meg lehet hívni embereket a csoportokba. Ez a funkció a márkák számára is nagyon hasznos lesz, hiszen sokkal hatékonyabban és gyorsabban építhetik fel közösségeiket.

(Forrás: marketingmorzsak.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!