Gyengébb a géped? Jön egy új Windows, amitől erősebb lesz!

Gyengébb a géped? Jön egy új Windows, amitől erősebb lesz!
Bár a Windows 11 csak pár napja került forgalomba, úgy hírlik, a Microsoftnál már az utolsó simításokat végzik egy új verzióján. A Windows 11 SE-vel a gyengébb, régiebbi számítógépek tulajdonosai járhatnak jól.

A Windows 11 „butított” változata lehet az az újabb oprendszer, melyen már javában dolgozik a Microsoft – írta meg a Windows Central a témában kiszivárgott hírek alapján. A butított jelző ez esetben azt jelenti, hogy a szoftver kimondottan gyenge konfigurációkhoz készül, hogy azok kisebb terheléssel, így gyorsabban működjenek.

A Microsoft terveibe nem nehéz belelátni, milyen más célt szolgál még a Windows 11 SE-nek nevezett felület: a cég ezzel próbálhat új kihívót állítani a Google oprendszerét futtató olcsó Chromebookoknak. Az igyekezetet viszont nagyban tompítja, hogy a redmondiak nem először vágnak bele egy hasonló projektbe, és nem először törne bele a bicskájuk – emlékezzünk csak a csúfos véget ért Windows 10X-re.

Ha a 11 SE-nek sikerül elkerülnie ezt, úgy iparági források szerint még az év vége előtt bejelenthetik, egy hozzá készült, új Surface géppel együtt. (Ez utóbbit Surface Laptop SE néven emlegetik a hírekben.) A 11,6 hüvelykes, 1366 x 768 pixeles kijelzővel, illetve Intel N4120 Celeron típusú processzorral rendelkező masinában 8 GB RAM található. Az ára állítólag igen kedvező lesz.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: windows