“Googlizd “ ki az étterem árait

“Googlizd “ ki az étterem árait
Az éttermek úgy döntöttek, hogy rejtegetik előlünk az interneten a legfontosabb információkat, miszerint mi sül a konyhában és mennyiért. A Google ezt is megoldotta.

A kíváncsiskodók természetesen utánanézhetnek, de csak idejét múlt Flash felületeket, nyomtatott papírok tömkelegét és bizarr PDF példányokat találnak. A Google Keresőben mostantól “előhívhatóak” ezek a részletek, nem csak sokkal gyorsabban, de egy sztenderizált felületen - mind gépen, mind mobil eszközön egyaránt. A menük átláthatóvá és elérhetővé válnak.

A keresést egyszerűen csak ott kezdjük, hogy “show me the menu” azaz “mutasd meg a menüt”. Ezután már csak az a dolgunk, hogy megadjuk a várost, ahol található az étterem, majd megjelennek a Google oldalán az árak -amennyiben azokat elérhetővé tették.

Korábban már a Search Engine Land észrevette a tesztelés alatt álló funkciót, de még most sem lehet tudni biztosra, hogy honnan szedi be a Google az információit. Elképzelhető, hogy a forrás például az AllMenus.com, esetleg az éttermek honlapjain beágyazott HTML címkék, illetve szóba jöhet a Zagat egy kiterjesztése.

Úgy véljük akárhogy is legyen érdemes kihasználni ezt az új lehetőséget, ha a Yelp, a Foursquare vagy egyéb hasonló információkkal rendelkező szolgáltatás bemondja az unalmast.- tudtuk meg az Engadget-től.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!