Google Wallet lett a Google Payből

Google Wallet lett a Google Payből
A napokban frissül 39 országban (köztük hazánkban is) az átvariált Google Pay androidos eszközökön, ami a jövőben már Google Walletként folytatja.

A Google még májusi éves I/O fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy a Google Pay a jövőben az eddiginál több szerepet tud majd betölteni, ennek pedig el is jött az ideje: az eddig Google Pay néven ismert alkalmazás a jövőben Google Wallet elnevezéssel folytatja tovább Android és Wear OS rendszereken - íraj a hwsw.hu. A felhasználó az appban bank- és hitelkártyákat, ajándékkártyákat, beszállókártyákat, illetve koncertek és más rendezvények belépőjegyeit tárolhatja már, azt pedig összekötheti más Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, mondjuk a Gmaillel, ahonnan pár kattintással hozzáadhatja digitális tárcájához például a beszállókártyákat.

A cég kiemeli, hogy a Google Walletbe elmentett személyes okmányok a felhasználó hozzájárulása nélkül nem kerülnek megosztásra más Google alkalmazásokkal. Ha pedig a felhasználó elveszíti, vagy ellopják telefonját, a "Készülékkereső" funkció segítségével találhatja meg, illetve zárolhatja az eszközt, vagy törölheti a készülék teljes tartalmát. A Google Wallet az elkövetkező napokban érkezik meg 39 országban, akik nem kapcsolták be az automatikus frissítést, azoknak manuális kell frissíteniük a Google Pay appot a Google Play áruházból. A magyar felhasználóknál egyébként már Google Wallet jelenik meg a kínálatban.

A mobiltelefonokkal történő fizetés piaca mostanra rendkívüli érettséget mutat hazánkban is, írtuk korábban az OTP megrendelésére készült kutatás kapcsán: a felnőtt magyarok kétharmada használ valamilyen pénzügyi applikációt vagy mobilfizetési megoldást okostelefonján, ami abból a szempontból kissé optimista következtetésnek tűnhet, hogy más felmérések szerint nagyjából 6,2 millió olyan felnőttkorú magyarról beszélhetünk, akinek egyáltalán van okostelefonja, ráadásul a banki ügyintézés a leggyakoribb tíz online tevékenység közül az utolsó helyet foglalja el.

Az OTP Bank szerint - nem túl meglepő módon - gyakorlatilag három mobilfizetési platform létezik ma Magyarországon, ebből a cég saját, Simple Pay nevű megoldását használják a legtöbben (39%), a Google Pay 21%-kal a második, az Apple Pay pedig 12%-kal a harmadik legnépszerűbb mobilos fizetési rendszer hazánkban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!