Google Glass: újfajta látásmód

Google Glass: újfajta látásmód
Egyre több alkalmazás és megoldás készül a Google új játékszerére. Lassan kezd tisztázódni mire is lesz igazán jó a ″geek gadgetnek″ indult termék.

A Venture Beat részletes cikket írt a Google szemüveg használhatóságáról. A jelenleg még méregdrága eszközről ráadásul egy fejlesztő írta meg tapasztalatait, amely ezáltal teljesen más szemszögből mutatja meg a Google Glass lehetőségeit.

A Google szemüvege jelenleg még jórészt az extrovertált geekek játékszere, a későbbiekben azonban számos hasznos megoldásnak adhat teret. Nagyban fog függeni a felhasználói kör attól, hogy milyen alkalmazások készülnek rá a közeljövőben. (A hétvégi Hackathon-in-a-Box versenyen született ötlet már a szemüveg segítségével oldaná meg például az arcvakságban szenvedők problémáit.)

A tapasztalatok szerint nem váltja ki a telefont, vagy a tabletet. Az első felhasználói reakciók azt mutatják, hogy sokkal inkább kiegészítőnek használható az eddigi kütyüink mellé. Az bizonyos, hogy ha általánossá válik akkor a legpraktikusabb fotó és videó megosztó eszközök egyikévé nőheti ki magát. Ez pedig egyértelműen a közösségi média egyik eszközévé teheti a Google Glasst.

A cikk legérdekesebb kérdése, hogy szükség lehet egyfajta etikettre ahhoz, hogy a szemüveg ne okozzon problémákat a használójának, hiszen sokakban vetődhet fel némi aggodalom egy ilyen eszköz láttán. A személyes jogaink védelmében, szerzői jogok környékén is érdemes vizsgálódni azzal kapcsolatban, hogy egy ilyen eszköz milyen zavarokat okozhat.

A világ legmodernebb technológiájú eszköze még sok kérdést vet fel a felhasználókban, tervezőkben, fejlesztőkben, de egyértelmű, hogy ha sokan fogják használni akkor ezekre a kérdésekre valódi válaszokat kell adni a szemüveg kitalálóinak, az azon futó fejlesztések tervezőinek. 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!