Gmailt használsz? Akkor ezt tudnod kell!

Gmailt használsz? Akkor ezt tudnod kell!
A Google alapbeállításként 5 másodpercen át engedi, hogy visszavonjunk egy e-mailt, de jó tudni, hogy ennél hosszabb időt is megadhatunk.

A Google még néhány évvel ezelőtt építette be levelezőjébe annak lehetőségét, hogy egy e-mail elküldésének szándéka rövid ideig visszavonható legyen. Aki felejtett már el hozzáadni csatolmányt vagy nyomott a küldés gombra egy félig megírt levélnél, az egészen biztosan hálát adott már a funkcióért - írja a hvg.hu.

A Google alapértelmezett beállításként 5 másodpercet ad arra, hogy meggondoljuk magunkat, és visszahívjuk az e-mailt. (Ami egyébként technikailag el sem indul, csak az idő letelte után.) Ez nem mindig elég arra, hogy a hibát észleljük és reagáljunk, ám szerencsére ezt az időt megtoldhatjuk néhány értékes másodperccel.

A Google lehetőséget ad arra, hogy átállítsuk az időkeretet. Ehhez nem kell mást tennünk, mint megnyitni a Beállítások menüt, majd az Általános fülön megkeresni a Küldés visszavonása opciót. Itt egy legördülő menü segítségével kiválaszthatjuk, hogy 5, 10, 20 vagy 30 másodpercet adjon nekünk a rendszer arra, hogy az elhamarkodottan elküldött levelünket visszavonjuk.

Ha kiválasztottuk a megfelelő lehetőséget, akkor az oldal alján a Változtatások mentése gombra is rá kell nyomnunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: gmail