Gmailed van? Így is küldhetsz levelet!

Gmailed van? Így is küldhetsz levelet!
A Google új fejlesztését használva gördülékenyebbé tehető az e-mailek írása.

A Google Drive-ban elérhető a szöveges dokumentumok létrehozására, szerkesztésére elérhető funkció. Itt, a Dokumentumok felületen is el lehet kezdeni az e-mailek írását – ennek előnye, hogy a piszkozat nagyobb biztonságban van, mintha szimplán csak a Gmail felületén születne meg, illetve véletlen törlés esetén könnyeben visszaállítható, akár egy-egy verziója is - írja a hvg.hu.

Az ilyen e-mailezléshez egy dokumentumban kell beírni a @ jelet, majd begépelni az E-mail draft kifejezést. (Idehaza valószínűleg magyar nyelven kell majd beírni valamint, például azt, hogy Levél piszkozat.) Ekkor egy sablont illeszt be a rendszer a dokumentumba, ahol nemcsak a levél szövegét írhatjuk meg, de a tárgyat és a címzetteket is megadhatjuk.

Amikor készen vagyunk, és úgy látjuk, hogy szeretnénk elküldeni a levelet, csak rá kell nyomnunk a sablon bal oldalán megjelenő Gmail ikonra, és már mehet is a címzetteknek.

A Google szerint az újdonság akkor is hasznos lehet, amikor több ember akarja szerkeszteni ugyanazt a levelet. Persze a szövegek ide-oda másolásának eddig sem volt semmi akadálya, mostantól viszont még könnyebben lehet ezt megtenni.

Az új funkciót a héten kezdte el teríteni a Google. Mi egyelőre nem találkoztunk a lehetőséggel, de néhány órán, legfeljebb néhány napon belül biztosan megérkezik majd.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: gmail, google