Gerinckímélő okos székekkel készül a nemzetközi piacra egy zalai cég

Gerinckímélő okos székekkel készül a nemzetközi piacra egy zalai cég
Saját fejlesztésű, Calm Spine Furniture bútorrendszerüket magyar és nemzetközi szabadalommal, és dizájn oltalommal szeretnék védeni.

Irodai és otthoni gerinckímélő okos székekkel szeretne belépni a nemzetközi piacra a Vas megyei Halastón alapított Gaálhab Kft., elképzeléseik valóra váltásához a magyar kormányzat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban több mint 141 millió forint pályázati támogatást nyújtott – közölte a cég az MTI-vel.

Saját fejlesztésű, Calm Spine Furniture bútorrendszerüket magyar és nemzetközi szabadalommal, és dizájn oltalommal szeretnék védeni, emellett pedig növelni kívánják meglévő matrac és bútorgyártási kapacitásaikat is.

A Vas megyei Halastó községben található, teljes egészében magyar családi tulajdonban lévő vállalkozás alapjait Gaál Zoltán 1989-ben egyéni vállalkozóként rakta le, folytatásaként 1997-ben jött létre a Gaál Szivacsfeldolgozó Kft, amely 2011-től a Gaálhab Szivacsfeldolgozó Kft nevet vette fel. Alapításuktól kezdve a fő tevékenységük a poliuretán hab feldolgozása volt, beszállítói lettek több hazai a kárpitos bútorgyártóknak, párnagyártóknak, valamint a csomagolóiparnak.

A Gaálhab Kft-nél jelentős innovációs tevékenység zajlik, amelyet az elemes ülőbútor rendszerek fejlesztésében szeretnének kiterjeszteni. Terveik között szerepel egy megfizethető közép és felsőkategóriás ülőgarnitúra család kifejlesztése és piaci bevezetése.

A több mint ötven embert alkalmazó vasi cég az elmúlt öt évben, évente nettó 700 millió forint körüli árbevételt ért el, 2021-ben pedig árbevételük már meghaladta a 800 millió forintot, nyereségük pedig a 2020-as 13,6 millió forintról 54 millió forintra emelkedett. A cég által felvett hitelek és egyéb kötelezettségek a folyamatos fejlesztés mellett is 390 millió forintról 285 millió forintra csökkent, miközben saját tőkéjüket 350 millió forintról 405 millió forintra növelték.

A Gaálhab Kft. ugyancsak a GINOP-ban 2018-ban humánerőforrás fejlesztésre 34,9 millió forint, informatikai rendszerük fejlesztésre 16,6 millió forint pályázati támogatást nyert el.

(MTI)

Kép: Pixabay.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!