Gamer autókká alakulhatnak a Tesla modellek

Gamer autókká alakulhatnak a Tesla modellek
Tovább bővítik a Tesla járműveiben a vezetők szórakozási lehetőségeit. Egy Twitter-felhasználónak reagálva a vállalat vezérigazgatója, Elon Musk elárulta, haladnak a Steam videojátékos platform autókba történő integrációjával, és nagy valószínűséggel már a következő hónapban megjelenhet a demó verzió a járművekben.

A Tesla eddig is kínált játéklehetőséget a tulajdonosoknak: a beépített Tesla Arcade-on keresztül olyan játékokat lehet elérni, mint a Cuphead, vagy a Sonic - írja a Verge nyomén a 24.hu. A Steam digitális áruházának megjelenésével azonban játékok széles tárháza jelenhet meg a Tesla tulajdonosok előtt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az autóban ülve is vásárolhatnak-e majd a felhasználók, ahogy azt sem, lesz-e olyan játék amelyet a Tesla nem támogat.

Musk korábban azt ígérte, hogy a Cyberpunk 2077 és a Witcher játékokat is lehet majd pörgetni az újabb Model S és X járművekben ülve. A Tesla vezére ennek még nem tett eleget, azonban a platform integrációval ez is valósággá válhat. Februárban pedig arról számolt be a világ leggazdagabb embere, hogy átdolgozza a Steamen elérhető játékok Teslán való működését. Ez azt jelentheti, hogy a csúcskategóriás játékok nem egyedileg, hanem egy Steam-integráción keresztül válnának elérhetővé.

Bár elsőre jól hangzik, hogy az autónkban ülve is játszhatunk, komoly veszélyekkel is járhat.

Először ugyanis csak parkolás közben és álló állapotban engedélyezte a Tesla a gaminget a felhasználóknak, később azonban egy trükkel arra is lehetőséget adott, hogy mozgás közben is játszhassanak. Az amerikai Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) azonban kritikával illette a döntést, melynek hatására Musk és cége visszakozott.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Tesla, gamer