Futárokat szégyenítenek meg egy új TikTok kihívásban

Futárokat szégyenítenek meg egy új TikTok kihívásban
A TikTok-felhasználók jól szórakoznak a kényszerből táncoló futárokon, ők azonban nem élvezik annyira a megszégyenítést.

Új kihívás terjed a TikTokon, melynek lényege, hogy a csomagokat kiszállító futárokat megalázó helyzetekbe kényszerítik, majd feltöltik a róluk készített videókat – írja a Vice.

Az Amazon-futárok munkakörülményeiről eddig sem lehetett túl sok jót hallani. Sokszor saját testi épségüket kockáztatva kell csomagokat kézbesíteniük, elbocsátással fenyegetik őket, ha nem teljesítik az elvárt kvótát, így még mosdóba sincs idejük elmenni. Munkáltatójukról ráadásul nem nyilatkozhatnak, nem írhatnak rossz véleményt.

Az Amazon állítólag nagyon komolyan veszi az ügyfelek futárokkal kapcsolatos visszajelzéseit, éppen ezt használja ki a TikTokon terjedő új kihívás. A felhasználók olyan videókat töltenek fel, melyekben utasítják a futárokat, hogy kézbesítés közben táncoljanak a biztonsági kameráknak. A rossz értékeléstől tartva sok futár inkább vállalja a megalázó helyzetet. Ezt követően a futárok engedélye nélkül kerülnek fel a megszégyenítő videók a TikTokra. Van olyan felhasználó, akinek az egész oldala csak ilyen videókkal van tele.

Néhány sofőr arról számolt be, hogy sokszor az applikációjukba is érkeznek hasonló kérések, melyeket ajánlott teljesíteni, ha jó statisztikát szeretnének. Az embertelen körülményekhez már hozzászoktak, így egy kis tánc meg sem kottyan nekik.

Egy sofőr például azt mondta, a megalázó helyzeteknél sokkal jobban zavarja, hogy leszakított visszapillantó tükrét az Amazon fél éve nem csináltatta meg.

(Forrás: marketingmorzsak.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!