Frissíti a térképét a Google

Frissíti a térképét a Google
A Google a közeledő ünnepekre készülve frissítette a Google Térképet, hogy nagyobb biztonságban legyenek azok, akik az ünnepek miatt útra kelnének.

Az elmúlt hónapokban többször is frissítette a Google a térképes szolgáltatását a koronavírus-járvány miatt. Egyfelől megváltoztatták a közúti forgalmat megbecsülő algoritmust, a járvány miatt ugyanis sok helyen kevesebben vannak az utakon, de emiatt készítettek néhány új funkciót a kerékpárosok számára is. Sőt, jött már egy olyan is, ami kifejezetten a koronavírus-fertőzések arányát mutatja.

Most ismét a pandémia miatt két újabb frissítés érkezik a Google Térképbe, amelyek közül az egyik épp ez utóbbihoz kapcsolódik.

A frissített Covid-réteg – amit a következő hetekben az androidos eszközöket, valamint az iPhone-t és iPadet használók is megkapnak – még több információt kínál majd a pandémia helyi alakulásáról, beleértve az adott területen regisztrált eddigi összes megbetegedést, valamint a helyi hatóságok koronavírussal kapcsolatos információs oldalait. Ez különösen hasznos lehet, ha a családtagok meglátogatása előtt tájékozódni akarunk a helyi irányelvekről, a mintavételi pontokról és korlátozásokról.

A másik újdonsággal szintén az év végi ünnepekre, azon belül is az utazások számának emelkedésére készül a cég.

Ha például a tömegközlekedést választjuk, mostantól valós idejű, az adott járatok zsúfoltságára vagy éppen alacsony utazószámra utaló információ segít minket a megfelelő időszak kiválasztásában.

A Google Térkép felhasználóinak visszajelzései alapján – mindenhol, ahol rendelkezésre állnak az adatok – mostantól a mobilos felhasználók nyomon követhetik, hogy mennyire telt meg az adott autóbusz, vonat vagy metró, amellyel utazni kívánnak.

Kérdés persze, a magyar felhasználók ezekből az újdonságokból mennyit fognak tudni hasznosítani, hiszen a kormány február 8-áig meghosszabbította a veszélyhelyzeti korlátozásokat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: google, térkép