Fontos funkciót veszítettek el az iPhone-tulajdonosok

Fontos funkciót veszítettek el az iPhone-tulajdonosok
Sokan meglepődtek, amikor az iOS 16-os frissítés után a régebbi Apple TV modellek esetében nem működött az AirPlay képernyőtükrözés a jogvédett tartalmak esetében. Most azonban kiderült, hogy ez még csak a kezdet volt: a képernyőtükrözésen túl a HDMI-adaptert használó iPhone és iPad készülék sem tudják megosztani a képernyőjüket.

A készülékek tulajdonosai azt állítják különböző fórumokon, hogy átalakító használatával sem tudnak tévére kivetítve videót nézni a Netflixről, HBO Maxról és más, jogvédett tartalmakat felsorakoztató streamingoldalakról. A probléma nem a tükrözéssel van, egyéb oldalak esetében ugyanis megjelenik a képernyőn a kívánt tartalom, egyedül a streamingek esetében nem – ekkor feketére vált a képernyő.

Az Apple egyelőre nem szólalt meg az ügyben, azonban egy Reddit-felhasználó már jelezte, a Netflix support oldalán közölték vele, hogy az iOS 16-os készülékeknél már nincs lehetőség a képernyő HDMI-kábellel történő megosztására. A problémára egyelőre nincs megoldás, ugyanis az iOS 15 visszatelepítésére már nincs lehetőség.

(24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, iOS