Fontos frissítés jön a Google Drive-hoz!

Fontos frissítés jön a Google Drive-hoz!
A Google július 26-tól értesíti majd a felhasználókat a közelgő frissítésről, ami növelheti a Drive-on tárolt fájlok biztonságát.

A Google egy igen fontos frissítést készül kiadni a Google Drive-hoz. A cég szeptember 13-án élesítheti a csomagot, amely biztonságosabbá teszi a tárhelyen tárolt fájlok megosztását. Lesz azonban egy másik hozadéka is - írja a hvg.hu.

A Google szerint ha valaki a szeptemberi frissítés után szeretne megosztani egy fájlt, akkor az eléréséhez generált hivatkozáshoz – amire kattintva mások elérhetik az állományokat – egy plusz információt ad a Google, ami a gyakorlatban biztonságosabbá teszi az elérést.

A módosítás változik a már elküldött hivatkozásokra és az újakra is – és itt jelentkezik majd a másik fontos változás. Azok ugyanis, akik korábban már lekattintották a másoktól kapott hivatkozást, azok továbbra is hozzáférnek majd az adott fájl(ok)hoz a linken keresztül. Aki viszont ezt még nem tette meg, az már nem fogja tudni azokat megnyitni, csak úgy, ha kér egy új hivatkozást a küldőtől a tartalomhoz.

Az érintett felhasználók július 26-án kapnak értesítést arról, hogy érkezik majd ez a változás, és egészen szeptember 13-ig dönthetnek arról, hogy szeretnének-e élni a frissítés nyújtotta biztonságos fájlmegosztással. A Google szerint dönthetnek úgy is, hogy minden marad a régiben, ám ezt alapesetben nem ajánlják.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Google Drive, google