Fizetett szabadságot kapnak az Apple-nél, akik beoltatják magukat

Fizetett szabadságot kapnak az Apple-nél, akik beoltatják magukat
Gondos munkaadóként egyfajta juttatásban részesíti az Apple azokat, akik beoltatják magukat koronavírus ellen. Még azokra is gondol a vállalat, akik valamilyen mellékhatást tapasztalnának az oltás után.

Az Apple a kezdetektől fogva kivette a részét a koronavírus-járvány elleni erőfeszítések támogatásában. Tavaly például arcmaszkokat és egyéni védőeszközöket is gyártott, Tim Cook pedig minden fórumon hangsúlyozta az oltások fontosságát.

A vállalat természetesen a saját dolgozóit is támogatja az oltások felvételében, erre egyébként külső lehetőségek állnak rendelkezésre. Az Apple mindenesetre fizetett szabadnapként ismeri el az oltás napját, sőt az alkalmazottak fizetett betegszabadságra is mehetnek, ha valamilyen mellékhatást tapasztalnának az oltás után – írja a MacRumors a Bloomberg hírügynökség információjára hivatkozva.

Mindez azzal van kapcsolatban, hogy bár kezdetben Tim Cook maga is szorgalmazta a távoli munkavégzést, viszont most már egyre inkább arra törekszik, hogy visszaállítsa cégét a normális, a pandémiát megelőző állapotba. A vezérigazgató egy márciusi interjúban elmondta, hogy „már alig várja, hogy az alkalmazottak visszatérjenek a személyes munkába”. Szerinte az embereknek együtt kell lenniük, másképp nem működik az innováció. Hogy ez mikortól léphetne életbe, azt Cook sem tudta megmondani, viszont Kaliforniában, ahol az Apple két fő campusa található, április 16-tól kezdődően minden 16 éven felüli ember oltásra jogosult, így remény van arra, hogy a munkatársak már júniusban visszatérhetnek.

Az Apple egyébként március 1-jén Amerika-szerte újranyitotta kiskereskedelmi üzleteit, persze korlátozott kapacitással, és továbbra is fenntartva az egészségügyi előírásokat. Az Apple irodái viszont egyelőre még távmunkában dolgoznak.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!