Figyeld a Gmail-fiókodat, hasznos funkció érkezik bele!

Figyeld a Gmail-fiókodat, hasznos funkció érkezik bele!
A jövőben egyetlen kattintással emelhetjük át az e-mailben kapott fotókat a Gmailből a Google Fotókba.

Mostantól jóval kényelmesebbé válik a fotók kezelése a Gmailben, legalábbis azok számára, akik elmentették a kapott fényképeket a Google Fotókba. A cég ugyanis bejelentette, egy új menüpont érkezik a képek lementéséhez, így egyetlen kattintással átemelhetjük majd a képet a levelezőből a Google másik szolgáltatásába - írja a hvg.hu.

A fotót akkor tudjuk egyből átmenteni a Google Fotókba, ha megnyitjuk, majd rákattintünk a letöltés gombra. Itt bukkan majd fel az az opció, amivel ezt megtehetjük. Jó hír, hogy a következő néhány hétben minden felhasználó megkapja majd az újdonságot, rossz viszont, hogy egyelőre csak a .jpg kiterjesztésű képekkel fog működni a dolog.

Az újdonság minden bizonnyal nem véletlenül élesedik épp most. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Google Fotók szolgáltatás esetében egy fontos határidő közeleg: május 31-én véget ér a Google Fotók szolgáltatás 2015-ben kezdődött ingyenes korszaka. Ennek fényében aki túl akarja lépni a 15 GB-os tárhelykeretet, fizetnie kell. Márpedig azzal, hogy mostantól a Gmailből egy kattintással tudjuk átemelni a fényképeket, azt jelenti, hogy a tárhely is gyorsabban telhet meg, ez pedig több fizetős ügyfelet jelent majd a cég számára.

Nézd meg a Media-Digital Hungary konferencia programját!
KLIKK

Töltsd le most!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!