Feltekerhető tévét dobott piacra az LG

Feltekerhető tévét dobott piacra az LG
Pár éve már dolgozik az LG valóban különleges, feltekerhető televízióján. A készülék, sok ígéret után, kereskedelmi forgalomba kerül Dél-Koreában, azonban az ára valóban csillagászati.

Az idei januári, Las Vegas-i CES-en ígérte meg az LG, hogy még ebben az évben megvásárolható lesz több éve fejlesztett feltekerhető televíziója - írja a hvg.hu. És meg is tartotta a szavát, ugyanis az LG Signature OLED R nevű készülék néhány napja már megvásárolható a gyártó hazájában, viszont csak azok számára, akik végképp nem tudnak mihez kezdeni a pénzükkel, annyi van belőle.

Hogy e technológiai csemege nem lesz olcsó, azt már akkor sejteni lehetett, amikor az LG 65”-es OLED televíziójáért 7000 dollárt, azaz több mint kétmillió forintnak megfelelő összeget kértek, holott elvileg ez egy „egyszerű” televízió volt. Nos, a feltekerhető tévé ennél azért jóval drágább, átszámítva 87 ezer dollárba (azaz nagyjából 26 és fél millió forintba) kerül. Ráadásul vámot és adókat figyelembe véve ez az összeg itthon bőven 30 millió forint felett lehetne, ha forgalmaznák a készüléket.

Az LG persze megmagyarázza, miért is érdemes megvenni ezt a különlegességet. A legfontosabb talán az, hogy a 65”-es tévé eltűnhet egy elegáns, szálcsiszolt alumíniumházban, amikor nem nézik, s a tartója önmagában is berendezési tárgy lehet. A gyártó szerint a készülék nem csupán a mérnöki és felhasználó-központú tervezés kivételes bravúrja, hanem tulajdonképpen műalkotás, ami kiegészít minden életstílust. Éppen ezért az ügyfelek négyféle színárnyalatú alumíniumházból választhatnak, és akár személyre is szabhatják azt egy név vagy egy üzenet rávésetésével.

Az LG szerint a névben szereplő R betű nemcsak azt jelezi, hogy a tévé feltekerhető (rollable), hanem hogy az otthoni szórakoztatásban is forradalmi (revolutionary), ráadásul újradefiniálja (redefining) azt, amit a tévékészülékről gondolunk, miután ez egyetlen gombnyomással eltűnhet a látótérből.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: tévé, LG, fejlesztés