Felrobbant a kezében az iPhone-ja

Felrobbant a kezében az iPhone-ja
Egy amerikai férfi komoly kártérítést követel az Apple-től, amiért elmondása szerint egy baleset következtében égési sérüléseket szerzett a kezében felrobbant iPhone-jától.

A texasi Robert Franklinnel bővült azoknak az iPhone-használóknak a szűk tábora, akik valamilyen ügyből kifolyólag a bíróság elé citálnák a készüléket gyártó Apple-t. Ez esetben egy szétrobbant telefon miatt, amely Franklin állítása szerint nemcsak gazdasági, hanem egészségügyi kárt is okozott.

Az Apple Insider cikke szerint a történet még 2019-re nyúlik vissza, amikor Franklin egy iPhone 6 típusú eszközön zenét hallgatott. A készülékkel ekkor még semmilyen probléma nem volt, ám egy pillanat múlva a lejátszás akadozni kezdett, illetve a készülék – a panaszos szerint – magától átlépett egyik dalról a másikra.

A férfi nem értette, mi a probléma, ezért a kezébe a mobilt. Franklin azt állítja, hogy a készülék ebben a pillanatban – még a kezében – szétrobbant, és kigyulladt.

A felperes az eljáráshoz benyújtott dokumentumok alapján égési sérüléseket szenvedett. Az érintett ennek hatására döntött úgy, hogy jogi útra tereli ügyet, és kártérítést kér. Ennek elmondása szerint akkorának kell lennie, amely magában foglalja az új mobil árát, az eljárás során keletkezett (ügyvédi) költséget, illetve a kórházi ellátás összegét.

Az Apple Insider megjegyzi, hogy a kérdéses telefont 2015-től árusította az Apple, de a férfi 2018-ban jutott a sajátjához. Ennek alapján mindössze egy évig bírta, de az nem világos, hogy használt vagy teljesen új eszközről van-e szó, így pedig az sem, hogy milyen állapotban volt, amikor a baleset történt.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone