Félmillió tonna széndioxidot spórol meg az SAP új globális cégautó-szabályzatával

Félmillió tonna széndioxidot spórol meg az SAP új globális cégautó-szabályzatával
Az SAP bejelentette, hogy 2025-től kezdődően a céges autóként megrendelt összes új jármű emissziómentes lesz. A világszinten 27 000 gépjárműből álló flotta cseréjének köszönhetően a vállalat mintegy 500 000 tonna CO2-kibocsátás megelőzésével számol 2025 és 2030 között globálisan. Az SAP döntése a magyarországi leányvállalat esetében közel 650 autót érint.

Miközben a világ és az üzleti élet vezetői Glasgow-ban az ENSZ klímakonferenciáján gyűltek össze, hogy megvitassák a környezetvédelmi célkitűzéseket, az SAP is folytatja az éghajlatváltozás elleni törekvéseit. Az SAP saját közvetlen kibocsátásának nagy részét az autópark teszi ki, így környezetvédelmi céljainak elérése érdekében a vállalat középtávon megszünteti autóflottájának teljes károsanyag-kibocsátását. Az SAP 2025-től kezdi meg globális autóparkjának cseréjét, ami a járművek élettartamának megfelelően 2030-ra 100%-ban kibocsátásmentes lehet. Ennek a lépésnek köszönhetően az SAP 2025 és 2030 között mintegy 500 000 tonna CO2-kibocsátás megelőzésével számol.

Az elektromos járművek 2010 óta részei az SAP autóparkjának, ma már a teljes flotta közel 20%-át teszik ki. Az SAP aktívan ösztönzi a munkavállalókat az átállásra, Magyarországon például az aktuális piaci árak alapján meghatározott gépkocsivásárlás értékhatárait úgy alakították ki, hogy kategórián belül lehetővé tegyék az azonos komfortfokozatú autó kiválasztását bármelyik meghajtási mód esetén. Így elérhetővé válnak a belsőégésű motoroknál drágább hibrid, plug-in hibrid, és tisztán elektromos üzemű autók is az adott kategórián belül. Emellett a vállalat rendszeresen bővíti saját töltőinfrastruktúráját, hogy megfeleljen a növekvő igényeknek.

"Az éghajlatváltozás az egyik legsürgetőbb kihívás világszerte, mi pedig a saját és az ügyfeleink működését is igyekszünk a környezetvédelem érdekében megreformálni." - mondta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója. "Autóflottánk fontos tényező ebben, aminek zöldítését a kollégák is előszeretettel támogatják. A magyarországi irodában az idei gépkocsirendeléseknél már teljesen eltűntek a dízel autók, 14 százalékot képviseltek a villanyautók, 25 százalékot a plug-in hibridek, és 40 százalékot a sima hibridek. Ezen az úton fogunk tovább menni annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk a legfrissebb globális vállalásunkat. Emellett szeretnénk támogatni ügyfeleinket is a hatékony és környezettudatos működésben, ennek érdekében pedig folyamatosan bővítjük a fenntarthatósággal foglalkozó portfóliónkat."

A vállalat számos új szoftvermegoldást kínál ügyfelei számára a nettó nulla kibocsátáshoz vezető úton, többek között olyan üzleti alkalmazásokat, amelyek utat mutatnak a regeneratív üzleti modellek felé. A korábban bemutatott SAP® Product Footprint Management megoldás például lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy a termékek környezeti lábnyomának az értékláncban történő rögzítésével felvegyék a harcot az éghajlatváltozás ellen, így beépíthetik a fenntarthatóságot az üzleti működésükbe.

Az SAP az e-mobilitás használatát támogató megoldásokat is kínál, beleértve az elektromos járművek töltőinfrastruktúrájának optimalizálását és egyszerűsítését, valamint a kapcsolódó üzleti folyamatok szabványosítását. Az SAP E-Mobility megoldása a fizikai töltőpontot összeköti az SAP intelligens üzleti folyamatokat támogató csomagjával, ezzel megkönnyíti a számlázást, a visszatérítést, valamint a könyvelést.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: SAP