Felgyorsítja digitális átalakulását a BMW-csoport

Felgyorsítja digitális átalakulását a BMW-csoport
Kibővíti stratégiai együttműködését a BMW az SAP-val, hogy felgyorsítsa digitális fejlődését. A RISE with SAP bevezetésével a csoport teljes SAP-rendszere átalakul. A megoldás az üzleti folyamatok közös támogatásával rugalmasságot, gyors fejlődést és hosszútávú sikert biztosít a vállalatnak.

A BMW Csoport és az SAP stratégiai együttműködése komoly múltra tekint vissza. Ennek kibővítéseként 2023-ban a BMW Csoport összeolvasztja felhőalapú stratégiáját az eddig használt SAP S/4HANA rendszereivel. A RISE with SAP részeként a vállalat hozzáférhet egy olyan felhőalapú platformhoz, amely az összes üzleti folyamatot egységesen támogatja. Ezzel válik lehetővé a kritikus üzleti területek – a pénzügy, az alkatrészellátás, a raktározás, az ellátási láncok és a gyártás – közös fejlesztése, a gyorsabb, átfogóbb, hatékonyabb digitalizáció. A kibővített együttműködés részeként a BMW Csoport és az SAP együtt formálhatja az üzleti folyamatok fejlesztésének jövőjét az autóiparban.

„A RISE with SAP egy csomagban kínálja azokat a programokat, platformokat, eszközöket és szolgáltatásokat, amelyekre szükség van az üzleti folyamatok átalakulásának véghezviteléhez. A BMW Csoport és az SAP elmozdul a hagyományos licencelési modelltől egy, az infrastruktúrát, a felhőszolgáltatásokat és a működtetést lefedő modell felé” – magyarázza az együttműködés lényegét Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

„Ez a stratégiai döntés segít felpörgetni a digitalizációt. Növeljük vele infrastruktúránk rugalmasságát, megteremtjük a teljes globális skálázhatóságot, és ami a legfontosabb: sokkal gyorsabban juttathatjuk el üzleti fejlesztéseinket vevőinkhez és felhasználóinkhoz. Ezért várom nagyon az SAP-val közös utunk következő lépéseit” - mondja Alexander Buresch, a BMW Csoport informatikai vezetője.

„Cégeink szoros kapcsolata 30 éve tartó bizalmi együttműködésen alapul. Ennek a kapcsolatnak a bővítésével fontos lépést teszünk a digitális jövő felé. Az SAP S/4HANA Cloud és megoldásaink széles portfóliója megteremti a vállalatok innovációinak alapjait, és biztosítja ügyfeleink hosszútávú sikerét a versengő környezetben" – hangsúlyozza Thomas Saueressig, az SAP SE termékfejlesztésért felelős igazgatósági tagja.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: SAP, BMW, digitalizáció