Felgyorsítja a programokat a Windows új kapcsolója

Felgyorsítja a programokat a Windows új kapcsolója
A Microsoft a felhasználók kezébe adja a lehetőséget, hogy szabályozhassák a Windows 10-en futó programok erőforrásigényét.

Eco Mode néven új, takarékos üzemmódot épít a Windows 10-be a Microsoft – közölte vállalat egy hosszabb blogbejegyzésben. A funkciót a rendszer Feladatkezelőjében lehet majd megtalálni, a használata azonban teljesen egyénre szabott lesz: a gép tulajdonosának kell eldönteni, pontosan mikor és mely alkalmazásoknál kívánja bekapcsolni - írja a hvg.hu.

Az Eco Mode lényege, hogy a rendszer gombnyomásra képes csökkenteni az adott feladatra vonatkozó processzorhasználatot. Ennek elsősorban azoknál a helyzeteknél lehet haszna, amikor az aktívan használt számítógépen, a háttérben olyan folyamatok is futnak, melyekre nem igazán van szükség. Ha ezek valamelyikénél aktiválják az Eco Mode-ot, a rendszer egy fokkal lejjebb veszi az ütemet, és több erőforrás jut a többi feladat elvégzésére.

A funkció egyetlen hátránya, hogy a használatához minimum haladó szintű számítástechnikai ismeretekre van szükség. Ennek oka, hogy a felhasználónak kell eldöntenie, mely programokat szeretné hátrébb sorolni, kisebb erőforráshoz juttatni. A döntéshez pedig mindenképp szükség lesz a Feladatkezelő tanulmányozására.

A Microsoft ettől függetlenül már most rendkívül hasznos eszközként tekint az újdonságra, ami szerintük a gyakorlatban is érzékelhető előnyt jelenthet: az eddigi mérések alapján az Eco Mode akár négyszer jobb válaszidőt eredményezhet bizonyos alkalmazásoknál.

A fejlesztést a Windows 10 egy későbbi, várhatóan ősszel megjelenő kiadásában teszi elérhetővé a redmondi cég.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: windows, Microsoft