Ezzel a rejtett trükkel sokkal egyszerűbb a Google Térkép használata

Ezzel a rejtett trükkel sokkal egyszerűbb a Google Térkép használata
Nem újításról van szó, mégis nagyon hasznos funkció. Egyetlen apró mozdulattal megváltoztatható, hogy mekkora részét látjuk a Google Térképnek.

Továbbra is a Google Térkép a legnépszerűbb navigációs szolgáltatás, a nagy méretű készülékek miatt azonban sokszor nagyon nehéz egy kézzel használni. Ha például a térképen szeretnénk nagyítani vagy kicsinyíteni, azt sok esetben csak két kézzel tudjuk megoldani, vagy le kell tennünk valahova a mobilt, és két újjal változtatni a térképnézetet.

Létezik azonban egy rejtett trükk, ami megoldja a problémát. Az erről szóló videó valójában már 2013-ban felkerült a YouTube-ra, mégis nagyon kevés felhasználóhoz jutott el. Most a The Verge egyik újságírója osztotta meg Twitteren a videót, ami megmutatja, hogyan lehet egy ujjal zoomolni a térképen.

Ehhez nincs más dolgunk, mint duplán koppintani a térképre, a második után pedig rajta tartani ujjunkat a kijelzőn. Ezt követően már csak fel- vagy lefele kell mozgatnunk a térképet, így egyre többet vagy kevesebbet látunk a környékből.

 

A trükk az androidos és iPhone-os Google Térkép verziókon is működik.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!