Ezzel a három eszközzel könnyebb lehet az iskolakezdés

Ezzel a három eszközzel könnyebb lehet az iskolakezdés
Nyakunkon a szeptember, ezzel együtt az iskolakezdés, amiről önkéntelenül is az jut az ember eszébe, hogy ideje lenne frissíteni a gyerek eszközeit – vagy akár a sajátjainkat. Manapság elengedhetetlen, hogy legyen egy normális okostelefonunk, táblagépünk és egy laptopunk, úgyhogy összeszedtünk három olyan eszközt, amelyek elfogadható ár mellett kínálnak normális teljesítményt.

Samsung Galaxy S20 FE okostelefon

Ahogy az a nevéből is sejthető, a Galaxy S20 FE (a Fan Edition rövidítése) nem idei telefon, de nem szabad elfeledni, hogy a Samsung 2020-as csúcsmobiljainak legolcsóbb variánsáról beszélünk, ami mind a mai napig megállja a helyét, ha felszereltségről és teljesítményről van szó, viszont az ára is jelentősen csökkent a megjelenése óta.

A QualcommSnapdragon 865processzorral, 6 GB memóriával és 128 GB háttértárral szerelt okostelefon több képessége is a csúcstelefonokat idézik: IP68-as védelem, bővíthető tárhely, WiFi 6, NFC, egészen remek kamerarendszer, 25 wattos gyorstöltés, vezetékmentes töltés és vezetékmentes töltésmegosztás. A telefon sima verziója ugyan még nem képes csatlakozni az egyre inkább terjedő újgenerációs 5G hálózatokhoz, cserébe viszont még jó ideig nagyszerűen megállja a helyét a mindennapokban, sőt akkor sem vall szégyent, ha valaki esetleg mobiljátékra szeretné használni.

Fontos továbbá, hogy még évekig garantáltan érkeznek rá különböző frissítések, továbbá azokis jól járnak vele, akik szeretnek mobillal fotózni, és nem elégednek meg akármilyen képminőséggel.

Az előlapon egy 32 megapixeles szelfikamerával lőhetjük a képeket, a hátlapon pedig három egység kapott helyet: egy 12 megapixeles főkamera, egy szintén 12 megapixeles ultra széles látószögű modul, illetve egy 8 megapixeles telefotó, ami akár háromszoros optikai nagyításra képes.

Lenovo Ideapad 3 15ITL6 (82H8009AHV) laptop

Mióta az életünk meghatározó része a koronavírus, nemcsak a munkához, de az iskolához elengedhetetlenné vált egy normális laptop, aminek már nem csupán arra kell készen állnia, hogy elvégezhessük rajta a kiadott feladatokat, de arra is, hogy részt vehessünk vele az online oktatásban. A Lenovo Ideapad 3 nem a legerősebb gép a piacon, nem arra tervezték, hogy játsszunk, vagy grafikai munkákat végezzünk rajta, de ha mindennapi feladatokhoz keresünk hordozható masinát, akkor megfelel az igényeknek, ráadásul az árcédulája láttán sem feltétlenül kap hidegrázást az ember.

A képernyő szerencsére méretes, 15,6 hüvelykes, 60 Hz-es, Full HD(1920 x 1080 pixel) felbontással, amit egy IPS panel biztosít számunkra.A burkolat alatt egy Intel Core i3 1115G4 Tiger Lake processzor kapott helyet, méghozzá egy 256 GB-os SSD (ami bővíthető), 4 GB DDR4 memória (szintén bővíthető) és egy integrált Intel UHD Graphics videokártya társaságában. Emellé adott egy 720p-s beépített webkamera elhúzható fedővel, egy HDMI csatlakozó (így a gép akár a tévére is ráköthető), egy USB 2.0, egy USB 3.0 és egy USB-C 3.0 port. A gép emellett tudja a Bluetooth 5.0-át és a WiFi 5-öt, sőt még egy kártyaolvasót (MMC/SD/SDHX/SDXC) is találunk rajta.

Bár nem ultrabookról beszélünk, de a súlya mindössze 1,65 kilogramm, és a 359,2 x 19,9 mm x 236,5 milliméteres kiterjedésével még a méretei is teljesen elfogadhatók, egy hátizsákba simán be tudjuk csúsztatni. Az akkumulátor 38 Wh-os, amit a gyári adapterrel 65 wattal lehet tölteni, maga a gép pedig legalább 5 órát kibír anélkül, hogy a hálózatra kellene kötnünk.

Samsung Galaxy Tab A7 táblagép

A tabletek piacát ugyan az Apple-féle iPadek uralják, de egyrészt nem mindenki engedhet meg magának egy ilyen eszközt, másrészt vannak, akik akkor is ragaszkodnak az Android operációs rendszerhez, ha nem telefonról van szó. A Samsung Galaxy Tab A7 táblagép egy abszolút belépő modell, ami értelemszerűen nem ér a legújabb és legmodernebb típusok nyomába, cserébe viszont 100 ezer forint alatt beszerezhető, és simán ellátja a rá bízott feladatokat.

A kijelző 10,4 hüvelykes, 1200 x 2000 pixel felbontással, a burkolat alatt pedig egy QualcommSnapdragon 662 processzor dolgozik, 3 GB RAM és 32 GB háttértár társaságában –utóbbi természetesen SD kártyával bármikor tovább bővíthető 1 terabájtig. Emellé jön még egy 8 megapixeles főkamera, illetve egy 5 megapixeles szelfi egység az előlapon, adott továbbá a WiFi 5, a Bluetooth 5.0, illetve egy kifejezetten nagy, 7040 milliamperórás akkumulátor, aminek hála napokig nyüstölhető a táblagép.

(24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!