Ezeket az iPhone-okat már nem támogatja az Apple

Ezeket az iPhone-okat már nem támogatja az Apple
A menetrend változatlan: az Apple már dolgozik az idei iPhone-okon (iPhone 13 család), és az új operációsrendszer-verzión. Azonban az iOS 15 előnyeiből nem minden iPhone-modell részesülhet. És ugyanez igaz az iPadOS 15 vonatkozásában bizonyos iPadekre is.

Évről évre elévülnek bizonyos iPhone-ok, mármint abban az értelemben, hogy a gyártó legújabb operációs rendszerét nem lehet letölteni rájuk (ettől persze még használhatók maradnak, bár lesznek majd olyan funkciók, amelyeket nem érhetnek el) - írja a HVG. Mindezzel az új modellek iránti kedvet növelné az Apple, illetve jobban egységesítené a flottáját.

Ha az Apple követi a szokásos menetrendjét, akkor a legújabb operációs rendszer, az iOS 15 ősszel jelenik majd meg. Természetesen ezzel az operációs rendszerrel szállítják az ugyancsak ősszel debütáló iPhone 13-akat, illetve a korábbi modellek megkapják frissítésként, persze – mint említettük – nem mindegyik.

Egy friss hír szerint az iOS 15-öt nem lehet majd letölteni az A9 lapkákkal dolgozó modellekre, azaz az iPhone 6s-re, az iPhone 6s Plusra, valamint az elsőgenerációs iPhone SE-re. Az iOS 15-re frissítéshez legalább iPhone 7 modellre lesz szükség. Mivel három iPad-modell az A8, A8X és A9 chipekkel is kezd elavultnak számítani, az iPadOS 15 valószínűleg nem lesz letölthető az iPad Mini 4, az iPad Air 2 és iPad 5 modellekre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, Apple