Ezeket a bejegyzéseket tünteti el a Facebook a hírfolyamokból

Ezeket a bejegyzéseket tünteti el a Facebook a hírfolyamokból
A Facebook nyilvánossá tette irányálelveit arra vonatkozóan, hogy mi alapján, és milyen típusú bejegyzéseket tüntet el a felhasználók hírfolyamából.

Az átláthatóság érdekében hozta nyilvánosságra a népszerű közösségi oldal azokat az irányelveket, melyek alapján egyes bejegyzések eltűnnek, vagy csak alig jelennek meg a hírfolyamokban. A Facebook tételesen felsorolta azokat a bejegyzéstípusokat, melyeket az algoritmus lepontoz -írja a hvg.hu.

Ezek közé tartoznak például a kattintásvadász tartalmak, a gyanús vagy szükségtelenül sok felhasználói adatot gyűjtő weboldalakra vezető posztok. A többszörös szabálysértést elkövetők által megosztott tartalmak szintén fennakadnak az algoritmus rostáján, csak úgy, mint a tényellenőrzők által hamisnak vélt hivatkozások és nem megbízható hírforrások. A közleményből az is kiderül, hogy az érintett felhasználók nem tudnak arról, ha egy-egy bejegyzésüket elsüllyeszti a rendszer.

Jason Hirsch, a Facebook egyik vezetője elárulta a The Verge-nek, hogy a jövőben még több információt terveznek megosztani a rendszer működéséről. Ez elsősorban azért fontos, hogy elejét vegyék azoknak a vitáknak, melyek szerint a Facebook sokszor szándékosan tüntet el egy-egy bejegyzést.

Bár az irányelvek megosztása így is nagy előrelépés, azt továbbra sem lehet tudni, hogy pontosan hogyan működik a közösségi oldal pontozórendszere, vagy hogy az alacsony pontszámmal rendelkező bejegyzések elérése milyen mértékben esik vissza.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!