Ezek a vírusirtók védenek a legjobban - töltsd le ingyen!

Ezek a vírusirtók védenek a legjobban - töltsd le ingyen!
Minap adta ki legfrissebb jelentését az AV-Comparatives független tesztlabor. Tizenhét internetbiztonsági programot teszteltek, négy vett észre minden kártékony kódot.

Július és augusztus során 380 rosszindulatú kód segítségével tesztelték az AV-Comperatives elemzői, hogyan is teljesítenek a legnépszerűbb vírusvédelmi programok internetezés közben. A legfrissebbnek tekinthető eredmények szerint az F-Secure, a G Data, a Panda és a Trend Micro vírusvédelmi szoftverei nyújtottak 100 százalékos teljesítményt, azaz vették észre és blokkolták az összes veszélyt.

A következő szinten, 99,7 százalékos eredménnyel az Avast, az AVG, a Bitdefender, a Kaspersky és a Vipre áll. Ebbe a kategóriába sorolhatjuk még a 99,5 százalékos eredménnyel végzők csoportját: Avira, Eset, K7. A Windows Defender ezúttal 99,2 százalékos eredményt mutatott.

A Total AV 98,9 és NortonLifeLock 98,7 százaléka már csak a mezőny végéhez volt elég, ahogy a McAfee vírusirtójának 98,2 százaléka is. A sort a 97,4 százalékos Total Defense zárja.

Kimagaslóan sok téves riasztást adtak a Trend Micro és a NortonLifeLock biztonsági programjai.

A felmérésben szereplő internetbiztonsági programok közül az Avast Free Antivirus, az AVG Free Antivirus és a Panda Free Antivirus tölthető le ingyenesen. A szintén ingyenes Windows Defender alapból a Windows része, és több szakértő szerint a legtöbb felhasználó számára általában bőven elég védelmet nyújt.

A többi szoftverből fizetős verziókat vizsgáltak, melyek csak rövid ideig – jellemzően 30 napig – dolgoznak előfizetés nélkül.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!