Ez most a világ legjobb kamerájú mobiltelefonja

Ez most a világ legjobb kamerájú mobiltelefonja
A Xiaomi Mi 11 Ultra több szempontból is erős készülék. Ezek egyike a fotózás.

Megelőzte a korábbi elsőt, így mostantól a hétfőn bejelentett Xiaomi Mi 11 Ultra a világ legjobb mobilkameráival felszerelt okostelefonja a DxOMark szerint - írja a hvg.hu. A független tesztlabor még nem tette közzé mélyreható tesztjét, de egy gyors összegzést azért megosztottak: e szerint a kínai cég újdonsága 143 pontot kapott a képalkotásban szerezhető versenyen. A korábbi listavezető Huawei Mate 40 Pro+ 139 pontot gyűjtött ezen.

A Mi 11 Ultra három hátoldali és egy elülső (szelfi) kamerával rendelkezik. A lencsék legerősebbje egy 50 megapixeles fényleső, amely mögött a Samsung GN2-es szenzora található. A két segédlencse egyenként 48 megapixelt számlál, működésüket a Sony IMX586 típusú fejlesztése segíti. A kamerák egyike 120x-os nagyításra is képes.

A DxOMark természetesen valamennyi jellemzőt alaposan ellenőrizte, a végeredmény pedig igen beszédes lett: a mobil összesen 148 pontot gyűjtött a fotós versenyszámban.

Ez az érték az egyes tényezőkre (fókusz, színek, expozíció) adott pontszámok alapján alakul. A legjobb kamerás telefonok versenye most így néz ki:

1. Xiaomi Mi 11 Ultra

2. Huawei Mate 40 Pro+

3. Xiaomi Mi 10 Ultra

4. Huawei P40 Pro

5. Vivo X50 Pro+

6. iPhone 12 Pro Max

7. iPhone 12 Pro

8. Xiaomi Mi 10 Pro

9. Oppo Find X2 Pro

10. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (az Exynos változat)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: mobil, Xiaomi