Ez most a legjobb vírusirtó Windowsra!

Ez most a legjobb vírusirtó Windowsra!
A neves németországi független szervezet több szempontot is vizsgáló értékelésében nyolc víruskergető ért el maximális pontszámot.

A németországi székhelyű AV-TEST egy független szervezet, amely három kulcsfontosságú területen rangsorolja a windowsos vírusirtókat: teljesítmény, védelem és használhatóság. A német szervezet nemrégiben tette közzé újabb jelentését, ami a júliusban és augusztusban gyűjtött mintákon alapult. A Microsoft Defendernek immár másodszor sikerült mind a három kategóriában tökéletes pontszámot elérnie, így a legjobb ingyenes víruskereső szoftver lett a Windows 10 rendszeren.

Azonban nem csupán a Microsoft Defender szerepelt ilyen jól, a Kaspersky, az F-Secure, az Avira, az AhnLab, a G Data, a NortonLifeLock és a McAfee is hasonlóan jól teljesített, valamennyi szoftver elérte a maximális 18 pontot.

A Microsoft Defender egy ingyenes vírusirtó, amelyet megkapnak a Windows 10 használói, azaz nem kell külön fizetni a biztoságért. Ráadásul a Microsoft integrálta a tűzfalat, a családbiztonságot, valamint egyéb szolgáltatásokat. A Microsoft szerint a Defender a vállalati világban is leggyakrabban használt víruskereső program. Az AV-TEST külön is megjegyezte, hogy a Microsoft Defender blokkolta az összes nullanapi támadást, és felismerte az elterjedt malware-eket. A mostani remek szereplés jól jöhet a Microsoftnak, nemrégiben ugyanis azzal vádolták meg víruskergetőjét, hogy akár kártékony programok is letölthetők vele. Igaz, azóta a fejlesztő már bezárta az érintett kiskaput.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!