Ez kell a Windows 11 telepítéséhez!

Ez kell a Windows 11 telepítéséhez!
A Microsoft az év második felében teszi elérhetővé a Windows 11-et, azt viszont már elárulták, milyen konfigurációra van szükség ahhoz, hogy telepíteni lehessen.

Magyar idő szerint csütörtökön este mutatta be a Microsoft a Windows legújabb verzióját, a Windows 11-et, amiről előzetesen már nagyon sok minden kiszivárgott. A jelentős átalakításon átesett operációs rendszer kapcsán többek között arról is lehetett hallani, hogy nem mindenkinek kell fizetnie érte. Kiderült, ez valóban így van - írja a hvg.hu.

A CNet beszámolója szerint azok, akinek legális forrásból beszerzett Windows 10 fut a gépükön, ingyen frissíthetnek az operációs rendszerre. Telepíteni a Gépház – Frissítés és biztonság menüpontokon keresztül lehet majd, erre viszont még egy darabig biztosan várni kell.

A Microsoft tájékoztatása szerint az operációs rendszer az év második felében válik elérhetővé, vagyis leghamarabb július 1-jétől lehet majd letölteni.

Hogy a többi felhasználónak mennyit kell majd fizetnie az operációs rendszerért, egyelőre nem tudni, a redmondi cég ugyanis egyelőre nem tüntette fel az árazását a weboldalán. Azt viszont már igen, hogy milyen konfigurációval kell rendelkeznie annak a számítógépnek, amelyre szeretnénk majd feltelepíteni a szoftvert.

Ezek szerint kell legalább

  • egy 1 GHz-es vagy gyorsabb, legalább 2 magos, kompatibilis, 64 bites processzor vagy egylapkás rendszer (SoC),
  • 4 GB RAM,
  • legalább 64 GB kapacitású tárolóeszköz, valamint
  • legalább 9 colos képátlójú, színcsatornánként 8 bites, nagy felbontású (720p) kijelző.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: windows 11, windows