Ez az app szó szerint megmentheti az életedet. Minden telefonba kellene

Ez az app szó szerint megmentheti az életedet. Minden telefonba kellene
„Exkluzív” funkciót kaptak a Pixel mobilok. Az előre telepített Personal Safety alkalmazás már videót is rögzít vészhelyzetben, melyet automatikusan feltölt a Google-fiókba. De akár az előre kiválasztott személyeknek is továbbíthatjuk a rögzített videót.

A Google androidos mobiljai már korábban is rendelkeztek az előre telepített Personal Safety alkalmazással, mely érzékeli például az autóbaleseteket. De a felhasználók akár vészhelyzeti helymegosztást vagy válságriasztásokat is kezdeményezhettek ennek segítségével. Úgy tűnik, hogy most egy minden eddiginél hasznosabb funkcióval bővített a Google – írja a hvg.hu az XDA Developers elemzése alapján.

Az alkalmazás legújabb frissítése már lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy meghatározzák mi történjen, ha ötször egymás után megnyomják a bekapcsológombot. Az alkalmazás segítségével már videófelvételt is indíthatunk, mely akár 45 perc hosszú is lehet. A felvétel 45 perc után áll csak le, vagy akkor, ha feloldjuk a készüléket és leállítjuk a felvételt.

Aktív internetkapcsolat esetén a rögzített videók automatikusan felkerülnek a felhasználó Google fiókjába, de az app az előre kijelölt vészhelyzeti kontaktokkal is megosztja a felvételt, ha ezt korábban beállítottuk. A videó 7 napig marad meg a Google szerverein, ez idő alatt megosztható a linkje, vagy akár egyszerűen törölhetjük is.

A Google Play áruházból letölthető frissített applikáció egyelőre a Google Pixel mobiljával kompatibilis.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!