Ez a program akkor is rákerül Windows 10-et futtató gépedre, ha nem akarsz 11-re váltani

Ez a program akkor is rákerül Windows 10-et futtató gépedre, ha nem akarsz 11-re váltani
Állapotellenőrző alkalmazást küld a Microsoft a Windows 10-et futtató számítógépekre is, függetlenül attól, hogy a felhasználó szeretne-e Windows 11-re váltani vagy nem.

A Windows PC Health Check a Windows 11-hez kifejlesztett állapotfelmérő alkalmazás, mely azt ellenőrzi, hogy a Windows 10-et futtató eszközön minden feltétel megvan-e ahhoz, hogy Windows 11-re váltson a felhasználó. Az alkalmazást tovább fejlesztették, így most már diagnosztikát is tartalmaz, amivel folyamatosan nyomon tudja követni az eszköz állapotát – írja a hvg.hu.

A Microsoft úgy döntött, hogy az ellenőrző programot a Windows 10-es gépekre is érdemes telepíteni, így a KB5005463 frissítéssel automatikusan felkerül minden számítógépre, ami még a 10-es operációs rendszert futtatja, függetlenül attól, hogy a felhasználó szeretne-e váltani. A program automatikusan telepíteni fogja a fontos alkalmazás-frissítéseket, ezt nem is tudjuk majd kikapcsolni. Előfordulhat, hogy a telepítéseket követően újra kell indítani az eszközt.

Az ellenőrző alkalmazás természetesen eltávolítható az alábbi elérési útvonalon: Apps > Apps & Features > App list (Windows PC Health Check) > Uninstall

A Windows 11-et használó eszközökre a Microsoft nem telepíti automatikusan az alkalmazást.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!