Erőteljesebb zöldülés a CBRE-nél: 2040-ig a nulla károsanyag-kibocsátás a cél!

Erőteljesebb zöldülés a CBRE-nél: 2040-ig a nulla károsanyag-kibocsátás a cél!
A CBRE bejelentette elköteleződését amellett, hogy a vállalat partnereivel és ügyfeleivel együtt 2040-ig elérje a nettó nulla károsanyag-kibocsátás szintjét. Az elköteleződés magában foglalja a CBRE saját működéséből, valamint a befektetők és a bérlők megbízásából működtetett ingatlanokból származó károsanyag-kibocsátást, valamint az ellátási láncokra vonatkozó közvetett kibocsátásokat is.

Karbonsemlegességi stratégiája részeként a CBRE csatlakozott az Amazon és a Global Optimism által alapított, szektorokon átívelő Climatic Pledge közösséghez. A kezdeményezésben részt vevő vállalatok és szervezetek a párizsi klímaegyezmény által kitűzött célokhoz képest tíz évvel korábban, 2040-re szeretnék elérni a nettó nulla károsanyag-kibocsátási szintet, és együttműködve kezelni az éghajlat-változás, valamint a szén-dioxid-mentesítés kihívásait. A vállalat a közelmúltban csatlakozott a Science Based Targets Business Ambition for 1.5°C kezdeményezéséhez is, amelynek célja, hogy az éves átlaghőmérséklet növekedését 1,5 Celsius-fokban maximalizálja.

"A világ legnagyobb kereskedelmi ingatlankezelőjeként kiemelt felelősségünk, hogy világszerte segítsünk a globális felmelegedés okozta problémákon" – nyilatkozta Kibédi Varga Lóránt MRICS, a CBRE Magyarország ügyvezetője. „A CBRE elkötelezett amellett, hogy ügyfeleivel együttműködve és széleskörű ellátási láncát felelősségteljesen irányítva minél hamarabb elérje a nettó nulla károsanyag-kibocsátást. Ez alapvető irányelve vállalatunknak, illetve a velünk együttműködő közösségeknek."

A nettó nulla károsanyag-kibocsátással kapcsolatos kötelezettségvállalás a CBRE tavaly bejelentett, tudományos alapokra épülő kibocsátás-csökkentési céljára épül. A vállalat az idei évben publikálta 2020 Corporate Responsibility Report című jelentését, amely kiemeli a piacvezető vállalat ESG (Társadalmilag Felelős Befektetések és Szabályozásuk) területén elért eredményeit.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!