Eltűnik a dislike-ok száma a YouTube videók alól

Eltűnik a dislike-ok száma a YouTube videók alól
November 10-től eltűnik a dislike-ok száma a YouTube videók alól. Ezentúl csak az alkotók fogják látni, hányan fejezték ki nemtetszésüket.

A YouTube még márciusban jelentette be, hogy próbálkozik a dislike-ok számának eltüntetésével, a dolog azonban sokáig csak kísérleti fázisban volt. A pozitív visszajelzések hatására most úgy döntöttek, hogy minden felhasználó számára bevezetik ezt a megoldást – írja a hvg.hu.

A „nem tetszik” gomb továbbra is elérhető lesz, de hogy hányan nyomtak rá, azt csak az alkotók látják ezentúl. A tesztek során azt tapasztalták, hogy a felhasználók kevesebb alkalommal adtak negatív reakciót, amikor nem látták, hogy gombnyomásuknak konkrét eredménye lenne.

A vállalat azt szeretné elérni, hogy az alkotókat és tartalomgyártókat ne érhesse zaklatás vagy lelki bántalmazás, mivel szerintük sokan arra használják a dislike funkciót, hogy megszégyenítsenek vele másokat.

A megosztók számára pedig az sem utolsó szempont, hogy a kevesebb dislike miatt a YouTube rangsoroló algoritmusa sem fogja látni, hogy egy videót kevésbé kellene megmutatni a többi felhasználónak.

A változást fokozatosan vezetik be, ezért előfordulhat, hogy egy ideig még látszódni fognak a számlálók a videók alatt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: youtube, dislike, video