Eltűnik a böngésző a Windows 10-ből

Eltűnik a böngésző a Windows 10-ből
Áprilisban egy biztonsági frissítés keretében a Microsoft száműzi a Windows 10-es gépekről a „régi” Microsoft Edge böngészőt, és felváltja a modernebb, Chromium-alapú változattal.

Volt valaha egy kevéssé sikeres Internet Explorer, majd jött a valamivel, de nem sokkal sikeresebb Microsoft Edge, azután pedig a modern formába öltöztetett, Chromium-alapú változat, ami végre elhozta a vállalat számára a hőn áhított elismerést (a böngésző a második helyen áll a Chrome mögött) - írja a hvg.hu.

2020 augusztusában a Microsoft bejelentette, hogy 2021. március 9-től megszünteti a régi Edge (Edge Legacy) támogatását, azaz a böngésző nem kap több biztonsági frissítést. Mostanra pedig az is kiderült, hogy április 13-án, a szokásos Patch Tuesday keretében eltávolítja a Microsoft Edge eredeti verzióját. (A Patch Tuesday minden hónap második keddjére esik, ekkor adja ki a Microsoft az új biztonsági frissítéseket.) Persze nem maradnak a gépek böngésző nélkül, ugyanis megkapják a jóval modernebb és sokoldalúbb, Chromium-motoron alapuló Edge változatot. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: windows, böngésző