Elromlott az iPhone-od? Otthon is megjavíthatod!

Elromlott az iPhone-od? Otthon is megjavíthatod!
2022-ben indul az Apple „Self Service Repair” programja, melynek lényege, hogy a felhasználók a kisebb javításokat otthon is el tudják végezni, a szerviz bevonása nélkül.

Az Apple szeretné könnyebbé tenni az iPhone-ok javítását, ezért jövőre már magunk is elvégezhetjük az olyan kisebb javításokat, mint az akkumulátor vagy a kijelző csere. A vállalkozó szellemű iPhone tulajdonosok minden szükséges eszközt és eredeti alkatrészt megkapnak az otthoni javításhoz, ráadásul dokumentációval együtt – írta meg a 24.hu.

Jeff Williams, az Apple operációs vezérigazgatója szerint, ezzel még több lehetőséget kapnak a felhasználók, akiknek javításra szorul az eszköze. A sikerhez persze az is kell, hogy aki otthoni szervizelésre adja a fejét, annak kellő magabiztossággal kell hozzálátni a javításhoz.

Az cég részéről egyébként meglehetősen furcsa lehet ez a lépés, hiszen mindig erősen ellenezte az otthoni, vagy nem hivatalos szervizeknél történő javítást.

A program 2022-ben indul, először csak az Egyesült Államokban, más országok pedig majd később csatlakozhatnak. Eleinte csak az iPhone 12 és iPhone 13 modellek javítását lehet önkezűleg elvégezni, de úgy tűnik, hogy a jövőben ezt majd az M1-es Macekkel is meg lehet tenni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!