Elon Musk szerint ekkorra a érkezünk meg a Marsra

Elon Musk szerint ekkorra a érkezünk meg a Marsra
A Holdra szállás 1969-ben valósult meg, a Mars felfedezése pedig 2029-ben jöhet – így látja legalábbis a SpaceX első embere.

Elon Musk már többször tett utalásokat arra vonatkozóan, hogy az emberek mikor fedezhetik fel a Marsot - írja a hvg.hu. Mármint úgy, hogy oda is értek, hiszen az űrkutatási szervezetek saját rovereikkel (ilyen például a NASA is) évek óta kutatják a vörös bolygó felszínét. Az emberes küldetések viszont egészen más tészta, és bár vannak előrejelzések, konkrét, az indulással kapcsolatos időpont továbbra sincs.

Musk azonban úgy látja, hogy az ember legkorábban 2029-ben, vagyis szűk hét év múlva érkezhet meg a planétára. A milliárdos nem csak úgy bedobta az évszámot, egy kérdésre válaszolt, amit a Twitteren tettek fel neki. A Space Hub nevű űrutazós közösség érdeklődte meg, hogy mi Musk legfrissebb álláspontja ezzel kapcsolatban.

Az Ukrajnán is segítő, majd a háborúból viccet csináló milliárdos pedig egy évszámmal válaszolt. Azt ugyanakkor nem közölte, mire alapozza ezt a kijelentését. Az évszám egyébként viszonylag új, Musk ugyanis korábban arról beszélt, hogy a Marsra induló első űrhajósok akár már 2025 környékén ráléphetnek a planéta felszínére. A mostani előrejelzés ehhez képest sokkal pesszimistább.

Hasonló következtetésre jutottak a NASA-nál is: szerintük a Mars felfedezése legkorábban a 2030-as években valósulhat meg. Ahhoz ugyanis, hogy az ember a Marsra lépjen, egy biztonságos szállítójármű is kell. Ezt a feladatot a SpaceX Starship (Csillaghajó) nevű fejlesztése is elláthatja majd, de a találmánnyal kapcsolatos munka még egyáltalán nem tart itt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Elon Musk, Mars