Elon Musk is belevág a saját ChatGPT-riválisának fejlesztésébe

Elon Musk is belevág a saját ChatGPT-riválisának fejlesztésébe
Miután sorra jelentik be a legnagyobb amerikai, kínai és más techcégek, hogy az OpenAI nagy sikerű chatbotjához, a ChatGPT-hez hasonló eszközt fejlesztenek, az elmúlt hetekben a Tesla, a Twitter és a SpaceX vezére, Elon Musk is aktivizálta magát a területen.

Az Information értesülései szerint Musk nemrég megkereste Igor Babuschkint, a Google anyacégéhez (Alphabet) tartozó DeepMind korábbi kutatóját, hogy rakjon össze egy csapatot, amely az egyébként Musk részvételével és pénzügyi támogatásával létrejött OpenAI-nak állítana alternatívát.

Musk 2015-ben a Szilícium-völgy startupügyi fenegyerekével, Sam Altmannal közösen alapította meg az OpenAI-t, ami akkor még nonprofit kutatóintézetként működött, majd 2018-ban összeférhetetlenségre hivatkozva lépett ki az igazgatói tanácsából. Az eleinte a nyílt forráskódú mesterséges intelligenciát pártoló OpenAI időközben forprofit céggé alakult, és nemrég a Microsofttal kötött több milliárd dolláros szerződést, exkluzív felhasználást biztosítva a techcégnek – így jött létre a ChatGPT továbbfejlesztett verzióját használó új Bing kereső is.

Ezt korábban Musk már kifogásolta egy tweetjében, amiben arról írt, hogy nem véletlenül nevezte el „Open” AI-nak a céget, amely mára teljesen szembefordult korai céljaival, és „gyakorlatilag a Microsoft irányítja”.

A cikk teljes tartalma a Qubit. oldalán olvasható el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!