Elon Musk 1,6 millió forintot ajánlott egy tininek, ha leállítja az oldalt, ahol nyomon követi a magángépét

Elon Musk 1,6 millió forintot ajánlott egy tininek, ha leállítja az oldalt, ahol nyomon követi a magángépét
Létezik egy Twitter-oldal, ami nyomon követi Elon Musk magángépének útját. Az üzemeltető ráadásul egy 19 éves fiú, akinek Musk 1,6 millió forintot ajánlott, ha törli az oldalt.

ElonJet néven érhető el az a Twitter-fiók, melyen Jack Sweeney, egy 19 éves srác nyomon követi Elon Musk magánrepülőjének útját. A LADbible beszámolója szerint a fiú a nyilvánosság számára széles körben elérhető légiforgalmi adatokat felhasználó botok segítségével látja a gép útvonalát és úticélját.

Miután a Tesla alapítója szembesült vele, hogy a profilnak már 117 ezer követője van, felkereste Sweeney-t.

„Le tudod venni? Ez biztonsági kockázatot jelent” – kérte Musk a fiatalt, aki úgy reagált: „Igen, de ez egy Model 3-ba fog kerülni, csak vicceltem, vagy mégsem?”.

Musk ezután 5 ezer dollárt, azaz körülbelül 1,6 millió forintot ajánlott a fiúnak, ha megszünteti az oldalt, ami a világ egyik leggazdagabb emberétől nem túl nagyvonalú ajánlat. Sweeney is hasonló véleményen volt:

„Van rá esély, hogy ezt 50 ezer dollárra emeljük? Ez nagyszerű támogatás lenne a főiskolán, és esetleg lehetővé tenné, hogy vegyek egy autót, talán még egy Model 3-at is” – üzenete a gépet követő srác.

Bár a 16 millió forintnak megfelelő összeg valószínűleg nem jelentene túl nagy kiadást a milliárdos Elon Musk számára, mégsem egyezett meg a fiúval, így a gépét követő Twitter-fiók továbbra is aktív. Legutóbbi bejegyzéséből pedig az is kiderül, hogy Musk gépe utoljára január 26-án szállt le a texasi Austinban.

 

(Forrás: 24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!