Elkészült a világ első hajlítható kijelzős iPhone-ja

Elkészült a világ első hajlítható kijelzős iPhone-ja
Néhány éve már jelen vannak a piacon a hajlítható képernyős telefonok. Éppen idén ősszel mutatkozott be a Samsung Z Fold és Flip szériájának negyedik generációja, emellett azonban a Motorola, az Oppo, a Vivo, a Xiaomi és a Huawei is készített már ilyen mobilt.

Számos jelentés érkezett arról is az elmúlt hónapokban, hogy az Apple is eljátszott már a fejlesztés gondolatával. Ming-Chi Kuo Apple-elemző szerint azonban nem valószínű, hogy az Apple 2025 előtt összehajtható iPhone-t készít – írja a Slashgear nyomán a 24.hu.

Ezért egy kínai YouTuber, valamint mérnök barátja úgy döntöttek, saját kezükbe veszik a dolgokat. Végül 200 napnyi munka után, több ezer jüant elköltve megcsinálták a világ első — persze nem hivatalos —, összehajtogatható iPhone-ját.

A Technological Aesthetics nevű csatorna vezetője, a KJMX néven futó youtuber eredeti célja az volt, hogy egy olyan összecsukható iPhone-t építsen, amelyben a lehető legtöbb alkatrész eredeti marad. Végül napokig tartó próbálkozások és több iPhone-képernyő tönkretétele után sikerült meghajlítaniuk az iPhone kijelzőjét. A kirakós második darabja az volt, hogy az iPhone-jukhoz megfelelő zsanérmechanizmust fejlesszenek ki.

Tekintettel arra, hogy a zsanér nulláról való megtervezése igen bonyolult, először arra gondoltak, hogy egy Galaxy Z Flipből veszik át – csakhogy rájöttek, hogy az nem megfelelő. A páros ehelyett a Motorola Razr zsanérját módosította. Ahhoz, hogy az összecsukható iPhone minden funkcionális alkatrésze elférjen a testen belül, több belső alkatrészt is ki kellett selejtezni. Így megváltak az eredeti akkumulátortól, és egy módosított 1000 mAh-os egységet helyeztek bele. Emellett kidobtak egy hangszórót, és a vezeték nélküli töltőtekercset is. Végül egy egyéni iOS-verziót is telepítettek, amely számos optimalizációt tartalmazott az összehajtható panelhez.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone