Elképesztő számok a mobil-világban

Elképesztő számok a mobil-világban
Napjaink egyik legjobban fejlődő gazdasági szektora a mobiltelefonok köré szerveződik. 2017-ig hatalmas növekedést prognosztizálnak az elemzők.

Napjaink egyik legjobban fejlődő gazdasági szektora a mobiltelefonok köré szerveződik. Önmagában csak a mobilszolgáltatók megtermelik a világ GDP-jének 1,4 százalékát.

2012-ben több, mint nyolcmillió embert foglalkoztatott a mobil ökoszisztéma, ez pedig 17 százalékos emelkedést jelentett 2008 óta. Ezek mögött a hatalmas számok mögött egy olyan szolgáltatás jelenik meg, amely az elmúlt húsz évben az életünk szerves részévé vált. Ma a fél világnak, majd 3,5 milliárd embernek van mobiltelefonja, vagy mobil csatlakozású eszköze, s ez a szám a becslések szerint 2017-re 3,9 milliárdra fog emelkedni.

Csütörtökön a Mobile Hungary konferencián a legújabb hazai és a nemzetközi trendekről is szó lesz . Az egész napos program során két teremben okos kütyükről, mobilkereskedelemről, applikácikról, mobil marketingről hallgathatnak előadásokat a téma iránt érdeklődők.

A Hotel Heliában rendezett esemény párhuzamosan folyik a keresőmarketing nappal, amely szintén egész napos programmal várja a látogatókat. Az egymáshoz mind az előadók körét, mind a tematikát tekintve lazán kapcsolódó konferenciákon – rövid nemzetközi kitekintés mellett - kifejezettem a magyar piac sajátosságaira reflektáló előadások, esettanulmányok és fórum beszélgetések hangoznak majd el. Az alábbi infografika inkább csak kóstoló a csütörtöki előadások témáiból.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!