Elkaszálja a megszokott Start menüt a Microsoft

Elkaszálja a megszokott Start menüt a Microsoft
Az új Windows-kiadásban egy trükkel megoldható volt, hogy a felhasználó a régi Start menüt is lássa, de a Microsoft bezárta a kiskaput.

Az újfajta Windows 11-ben már nem lesz elérhető a Windows 10-zel megismert Start menü, illetve az ahhoz kapcsolódó kialakítás. Ennek oka, hogy a Microsoft kivette azt a lehetőséget a szoftverből, amely lehetővé tette, hogy a hozzáértőbbek átváltsanak a régi dizájnra – írta meg a Windows Latest.

A Windows 11 egyik nagy újítása a Start menü lesz, ami élesen különbözik a régi változattól. A rendszer korai, kiszivárgott változataiban azonban trükközéssel megoldható volt, hogy a felhasználó átváltson a korábbi felületre, és az azt használja az újabb helyett. De ezt a kiskaput nemrég bezárta a Microsoft.

A változtatás eredményeként a felhasználóknak mindenképp az újfajta Start menüt kell majd nézniük, ha az újabb Windows 11-et tervezik használni.

A Microsoft egyébként nem indokolta, miért távolította el a klasszikus elemeket, amikhez sokaknak rengeteg emléke fűződik.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: windows, Microsoft