Eljött az anti-social networking ideje

Eljött az anti-social networking ideje
Az új applikáció készítői azt állítják, hogy a jövő közösségi hálózatai az antiszociális eszközök. Elég volt a mindenkivel megosztásból! Van megoldás!

A Mashable híre szerint, miközben majdnem minden social média applikáció azon van, hogy segítsen összehozni a barátaiddal, a Cloak nevű új alkalmazás azt találta ki, hogyan kerüld el nem kívánatos ismerőseidet.

Az applikáció felhasználja a helymeghatározási adataidat és megmutatja merre tartózkodnak éppen a barátaid és ismerőseid. Ezáltal elkerülheted őket, ha épp nincs kedved velük találkozni.

Csatlakozz Cloakkal a Foursquare-re és az Instagrammra, majd az alkalmazás megjelenít neked egy térképet, ahol láthatod merre vagy és merre vannak a kontaktjaid, akik a közelben csekkoltak be mobilukkal.

Ha van köztük olyan, akit elszeretnél kerülni csak nyomj rá a “flag”-re. Az app azonnal jelez, ha az illető bizonyos hatótávolságba ér. Az alapbeállítás 80 méter, de ezt te is átállíthatod amennyire csak szeretnéd. Optimális távoltartási végzés és szakítás esetén.

Az applikáció most még csak Foursquare-ről és Instagramról szedi az infókat, ezért ez csak akkor hasznos a számodra, ha ezeken a platformokon követed az illetőt, akit szeretnél elkerülni. A fejlesztők azonban már dolgoznak a kapcsolatokon a többi szolgáltatóval, habár a Twitter nem szeretne közéjük tartozni.

Az applikáció Brian Moore programozó és Chris Baker a Buzzfeed korábbi kreatív igazgatója fejéből pattant ki. Sajnos sok felhasználó nem használja a helymeghatározást, de ha mégis, akkor sem tartozik a legmegbízhatóbb, legpontosabb eszközök közé.

A Washington Postban Baker így nyilatkozott: Úgy gondolom láttunk már mindent a nagy szociális hálózatokból, hát itt az ideje az anti szociális eszközök növekedésének. Látni fogjátok, hogy egyre több applikációt fognak piacra dobni a témában.“

A Cloak még nem tökéles technológiailag, de kiválóan mutatja, hogy kezd a felhasználóknak elege lenni a hagyományos közösségi oldalak nyilvánosságából.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!