Elindult az online időpontfoglaló oldal a kórházi oltópontokra

Elindult az online időpontfoglaló oldal a kórházi oltópontokra
Jövő hét hétfőre, keddre és szerdára vannak időpontok a kórházi oltópontokra.

Pénteken megnyílt az az oldal, ahol online lehet időpontot foglalni a koronavírus elleni oltásra – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. Mostantól a www.eeszt.gov.hu oldalon mindenki, akit még nem oltottak be, és érvényes regisztrációval rendelkezik, tud foglalni.

Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm-vakcinával zajló oltások miatt éles, a regisztráltak bármely, a számukra megfelelő kórházi oltópontra tudnak időpontot foglalni április 26-ra, 27-re vagy 28-ra.

Az online időpontfoglalót azután nyitotta meg az országos oltási munkacsoport, hogy azt az elmúlt két napon sikeresen tesztelte.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációját már érvényesítették, tehát a regisztrációkor megadott adatait már ellenőrizték. A regisztráció sikerességét ezen az oldalon lehet ellenőrizni.

Az oldalra a tajszám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak, majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen, illetve kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Mindenki csak egy foglalást tud leadni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

A koronavirus.gov.hu oldalon arra is felhívják a figyelmet, hogy a foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton adják majd be, ahol az elsőt.

A regisztráltak az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, az oltás előtti nap pedig emlékeztető üzenetet kapnak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: vakcina