Elindult a Google Pay Magyarországon

Elindult a Google Pay Magyarországon
A hazai pénzintézetek közül elsőként a K&H Bank ügyfelei használhatják a Google mobilfizetési megoldását, a Google Payt.

Öt év várakozás után 2020 végén Magyarországra is megérkezett a Google Pay - írja a hvg.hu. A Mastercard akkori bejelentése szerint a szolgáltatást több kibocsátóval és fintech céggel együttműködve tette elérhetővé a hazai felhasználók számára, első körben a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál.

Most már olyan magyar bank is van, amely ügyfelei használhatják a Google Payt: a K&H Csoport, a Google Magyarország és a Mastercard szerdán délelőtt közösen jelentette be, hogy erre április 6-tól van módjuk.

A rendszert szerdára virradó éjszaka élesítették, és már az éjszaka folyamán elkezdték regisztrálni a kártyájukat az ügyfelek. Ezt egyelőre csak a K&H mobilos alkalmazásában lehet megtenni, a Google Pay app ugyanis Magyarországon hivatalosan még nem elérhető. Hogy mikor jelenik meg a Play áruházban, azt Bíró Pál, a Google Magyarország country managere nem tudta pontosan megmondani, ám annyit elárult, erre a következő hónapokban kerülhet majd sor.

Német Balázs, a K&H Bank innovációs vezetője emlékeztetett, a pénzintézet már 2019 decemberében bevezette az Apple hasonló szolgáltatást, az Apple Payt. A Google Pay bevezetése azonban jóval több embert érint majd, hiszen a magyar piacon jóval több az androidos felhasználó.

A vezető hangsúlyozta: a kártyát néhány kattintással tudják regisztrálni az ügyfelek, attól fogva pedig már használatba is tudják venni a szolgálatást.

Bíró Pál szerint maga a GPay szolgáltatás ingyenes, azért semmilyen jutalékot nem kér a Google sem az ügyfelektől, sem pedig a bankoktól. Hozzátette: a cég sem pénzintézetekkel, sem pedig kártyakibocsátókkal nem kötött kizárólagos megállapodást, ami alapján arra következtethetünk, hogy a jövőben más, Magyarországon jelen lévő kereskedelmi banknál is elérhetővé válhat a Google Pay.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Google Play