Elfogadta az éves beszámolót a Gloster közgyűlése

Elfogadta az éves beszámolót a Gloster közgyűlése
Elfogadta a társaság 2022-es beszámolóját a Gloster Infokommunikációs Nyrt. közgyűlése. A tavaly elért rekord, több mint 6 milliárd forintos árbevételt követően Szekeres Viktor, a társaságcsoport igazgatósági elnöke idénre is optimista várakozást vázolt fel a Gloster növekedésével kapcsolatban. A nemzetközi bevételek egyre nagyobb aránya és a stabil pénzügyi helyzet ellensúlyozza a makrogazdasági környezetben tapasztalt nehézségeket.

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Gloster Infokommunikációs Nyrt. A május 16-i eseményen a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett társaságcsoport részvényesei efogadták a 2022-es üzleti beszámolót, amelynek értelmében a Gloster rekordszintű, 6,349 milliárd forintos árbevétel mellett 940 millió forint EBITDA-t könyvelhetett el.

A közgyűlés emellett elfogadta az osztalékfizetésre vonatkozó javaslatot is, így a Gloster a teljes 2022-es eredményét tartalékba helyezi. Ez összhangban van az IT-specialista cégcsoport 2025-ös növekedési stratégiájával, amely ezzel további akvizícióknak ágyaz meg. A Gloster közgyűlése ugyancsak megerősítette, hogy a társaságcsoport részvényeit szeptembertől a BÉT Xtend kategória helyett a Standardben jegyzik majd, ami lényegi előrelépést jelent a cég tőzsdei jelenlétét tekintve.

„Nem ígérkezik könnyű évnek 2023 sem, de optimisták vagyunk a Gloster teljesítményével kapcsolatban” – fogalmazta meg várakozásait Szekeres Viktor, a társaságcsoport igazgatósági elnöke. A közgyűlés kapcsán kifejtette, hogy a makrogazdasági környezet továbbra sem támogató, a magas infláció, illetve a hektikusan változó forintárfolyam jelentős kiszámíthatatlansági faktort jelentenek. Eközben pedig az Európa-szerte kiugróan magas banki kamatok a finanszírozást nehezítik a vállalkozások számára.

„Az elmúlt években a Gloster azon dolgozott, hogy növelje a rendszeres, illetve euróban keletkező bevételeit, hogy ezzel csökkentse a kitettségét. Ennek köszönhetően jelenleg is stabil alapokon áll a működésünk, ami elengedhetetlen a további akvizíciókhoz, és a növekedési pálya fenntartásához” – húzta alá Szekeres Viktor. Az igazgatóság elnöke a makrogazdasági környezet pozitívumai között említette, hogy a globális ellátási láncok töredezettsége javuló tendenciát mutat, aminek köszönhetően a Gloster számára fontos alkatrészek beszállítási ideje is jelentősen csökken. „Mindezek ismeretében arra számítunk, hogy idén is tartani tudjuk a 2025-ös növekedési stratégiában megfogalmazott céljainkat” – emelte ki Szekeres Viktor.

Az Equilor május elején kiadott, Glosterre vonatkozó elemzése ugyancsak optimista képet festett, aláhúzva, hogy a társaságcsoport 2022-es eredményei alapján a tervezett ütemben halad a 2025-ös növekedési stratégiájának megvalósítása felé. Az elemző továbbra is tartásra javasolja a Gloster részvényeit, változatlan, 1396 forintos célárfolyam mellett.

A 2023-as várakozásokra reflektálva a Gloster csoport részvényesi találkozót szervez 2023. június 13-án. Ezen a társaságcsoportra vonatkozó kilátások mellett a globális gazdasági környezet alakulásáról is szó lesz majd, a Gloster képviselői mellett elismert hazai szakértők részvételével.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!