Elektromos autót fejleszt az Apple

Elektromos autót fejleszt az Apple
Az Apple saját akkumulátort és önvezető rendszert építene az autójába, ami három év múlva debütálhat – írta a Reuters az almás cég ügyeit ismerő forrása alapján.

Néhány év múlva saját önvezető autóval jelenhet meg a piacon az Apple – legalábbis ezt állította egy, a cég ügyeit közelről ismerő, de névtelenül nyilatkozó forrás a Reutersnek, amit a hvg.hu szemlézett. Ha hihetünk az illetőnek, ez 2024-ben történhet meg, a cupertinói cég ugyanis nagyon sokat fejlődött az ehhez szükséges szoftver fejlesztése terén.

Az autóba nemcsak az autó önvezetéséhez szükséges technológiát tennék bele, hanem egy saját fejlesztésű akkumulátort is. A nanocell névre keresztelt technológiának köszönhetően az akkumulátor kémiai összetétele is eltérne a most kaphatóaktól, illetve kevesebb helyet foglalna a járműben. A pletykák szerint az Apple lítium-vas-foszfát akkumulátort készítene, amely kevésbé hajlamos a túlmelegedésre – nem úgy, mint a mostani lítiumion egységek. Az újfajta pakk nem mellesleg nagyobb hatótávolságot is adna az autóknak.

Az önvezető funkció használatához a cég ugyanazokat a lidar szenzorokat használná, amelyeket az iPhone 12 Pro Maxban és az újfajta iPad Próban is megtalálni. Emellett több érzékelő dolgozna azon, hogy felmérje a különböző tárgyak távolságát az autótól. Azt még nem tudni, hogy ezeket az Apple, vagy egy beszállító fogja-e gyártani.

A forrás azt is megjegyezte, hogy a céldátum ugyan 2024, de ezt könnyen befolyásolhatják az olyan külső tényezők, mint például a koronavírus-járvány.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!